Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha nyelvrokonságról van szó,...

Ha nyelvrokonságról van szó, akkor miért nem nyitottak?

Figyelt kérdés

Találkoztam az egyetemen pár nyelvésszel és egy történésszel - nem diákok - és elbeszélgettem velük nyelvünk eredetével kapcsolatban. Érdekes dolgokat mondtak. Mint például azt, hogy nincs kizárva, hogy a népünk keletebbről származik, mint hivatalosan. Az, hogy mennyi időt töltöttek hol és milyen népekkel az nagy plecsnit nyomhatott a nyelvre, pl.: finn-ugor - nem tartják kizártnak, hogy csak később találkoztunk velük, de sokáig egy szelet fújtunk, azért valószínű a hasonlóság.

Hogy milyen bizonyítékokkal hozakodnak elő, s mit mire alapoznak, nem tudom. De megbízok bennük, elismert szakemberek.

Elfogadott a finn-ugor rokonság, és ezzel nincs is semmi baj, nem is erre akarok rácáfolni. De azt mondták, hogy tagadhatatlan tény, hogy ezen a területen egyáltalán nem nyitottak az emberek - nem a polgárokra gondolok -, nem kíváncsiak és nem kutatnak. Bele törődtek, hogy ez a helyzet, és minden más variációt az előtt lefújjognak, mielőtt a tárgyra térne az adott, kevésbé laikus illető. Sőt, valamennyi szaktekintély agresszíven ragaszkodik a hivatalosan elfogadott származáshoz.

Szerintetek miért van ez?

2016. júl. 13. 10:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Csak egy kis megjegyzés: én nyelvésznek tanulok, de nem mernék hozzászólni ehhez (mármint nagy tudományosan), mert nem erre szakosodtam. Hogy te épp milyen nyelvészekkel beszéltél, nem derült ki.
2016. júl. 27. 23:11
 22/23 anonim ***** válasza:
*egy KÖVET fújunk, nem szelet :D
2017. máj. 21. 23:18
 23/23 EagleHUN ***** válasza:

"egy KÖVET fújunk, nem szelet"

Ha egyirányból fújjátok akkor dupla sebességgel halad valamerre, ha egymással szemben nem halad az a kő semerre. Melyikre gondoltál? XD

2017. máj. 23. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!