Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerinted létezik a tér?

Szerinted létezik a tér?

Figyelt kérdés

Álítólag tudósok kitalálták, hogy tér és idő nem létezik.

Az energia anyag formályában jelenik meg. Amit mi térnek érzékelünk az energia halémaz csupán és amit időnek az ennek az energiának a változásának története. Éppen ezért az univerzumnak sincs határa, mert a tér nem létezik. Olyanok vagyunk mint egy 2D-s élőlény - mondjuk egy alakzat - , aki egy 3D-s gömbön él és bármerre megy nem találja a végét mert a tere önmagába fordul vissza, tehát ugyan oda jut ahonnan elindult.

2010. ápr. 14. 21:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nekem nincs jogom ilyen témában ítélkezni, hogy van e vagy nincs, majd idővel talán eljutok addig. Bár hallottam már róla, mindenesetre ez most kicsit úgy hangzik nekem mint egy Szergej Sznyegov sci-fi, ilyen egyszerű megfogalmazásban. : )
2010. ápr. 14. 21:14
 2/13 anonim ***** válasza:
Én csak odáig tudom, hogy az idő nem létezik, a térről még eddig azt hiszem, létezik. De ha így haladunk, előbb utóbb kiderül, hogy semmi sincs, (mert anyag sincs úgy-e) szóval a dolog egyre izgalmasabb... Lehet, hogy minden csak illúzió, mint a szerelem?
2010. ápr. 14. 21:21
 3/13 anonim ***** válasza:
Én ezen már gondolkoztam és nagyjából eljutottam arra a jelenlegi álláspontomra, hogy szerintem nem létezik.
2010. ápr. 14. 21:41
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

A tér az idő és a tömeg kapcsolata:

Ha jó az idő, a tömeg lemegy a térre.

2010. ápr. 14. 21:42
 5/13 anonim ***** válasza:
Én meg arról olvastam, hogy a tér valóban csak két dimenziós, és a harmadik dimenzió illúzió.
2010. ápr. 14. 22:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez egy rakás féligazság. A tér tényleg végtelen, hogy önmagába hajlana-e vissza, azt nem bizonyítja semmi.

A világ jóval több dimenziós, mint három, de ebből mi csak 3 térdimenziót tudunk érzékelni, viszont matematikailag több is bizonyítható.

Az anyag tényleg az energia egy formája. Ezért alakulhat át anyag energiává, illetve fordítva.

Az idő már egy érdekes kérdés, mert az viszonylagosságából fakadóan csak akkor létezik, ha van mihez viszonyítani. Ez mindig egy konstans, ami lehet a föld forgása, keringése, a fény terjedése, vagy bármi ami elég pontosan meghatározható ahhoz, hogy időt lehessen hozzá viszonyítani.

Az ősrobbanás ezért az időszámításunk kezdete. Először is azért, mert akkor jött létre minden, amihez az időt képesek vagyunk viszonyítani, másodszor pedig, mert az azt megelőző dolgokról nincsenek ismereteink. Valószínűleg nem is lesznek.

2010. ápr. 14. 22:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek csak feltételezések, és inkább filozófia, mint komoly tudomány. Ez persze nem zárja ki azt, hogy igaz lehetne, de van jó pár másik hasonló teória is.

"A világ jóval több dimenziós, mint három, de ebből mi csak 3 térdimenziót tudunk érzékelni, viszont matematikailag több is bizonyítható.

"

Ó kedves megmondóember, mutatna nekem egy ilyen bizonyítást, vagy linket rá, vagy valami szakirodalmi könyv címét, amely ezzel foglalkozik?

Addig rendben van, hogy a matematika akárhány dimenzióval képes számolni, de ez még nem bizonyítja a létezésüket.

2010. ápr. 14. 23:37
 8/13 anonim ***** válasza:

A hivatalos tudományos állásfoglalás szerint 3 tér és egy idő dimenzió létezik az univerzumban. Minden más elmélet csak "elmélet",nincs bizonyítva,hogy 5 meg 6 meg több dimenzió van,....ezek csak feltételezések.

Az anyag = bazi nagy adag energia; ezt már tudjuk biztosan Einstein jóvoltából : E=MxC2

Egy biztos : Ha jó az idő a tömeg lemegy a térre.

:D Ha-Ha-Ha

2010. ápr. 15. 06:53
 9/13 anonim ***** válasza:

"Minden más elmélet csak "elmélet"..."

Szerintem pedig minden elmélet. A fizika meg a matematika nem a valóság, hanem annak egy megközelítése, amolyan modellezése. Úgyhogy szerintem a fizikával megfogalmazott dolgokat nem tudjuk bizonyítani hogy léteznek, maximum a modellünk és a tapasztalt világ átfedéséből sejthetjük, hogy a modell helyes, és ezért valószínűsítjük a létezését is.

2010. ápr. 15. 09:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Úgy "szeretem" az ilyen kérdéseket ... Kedves kérdező, akor kérdeznék én is: Mit nevezel térnek? Definiáld, hogy mi az a tér, és megmondom létezik-e avagy sem. Ugyanez van az idővel. Én azt mondom van, létezik (mert ugyan mi a bánatot mérünk órával, kronométerrel, ha nem az időt?) Tehát tessék nekem PONTOSAN definiálni, mi az a tér, és mi az idő, és akkor én is, mi is megmondjuk létezik-e vagy nem ...

maci

2010. ápr. 15. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.