Kénsva és Sósav rekciója egymással?
Figyelt kérdés
Kénsav és Sósav reakciója közben mi zajlik le már ha történik egyáltalán valami reakció. Egy történetben olvastam hogy valakinek az arcára ment egyszerre a kettő és hogy a hő hatására "felrobbantak" a szemei. Gondolom azért ez kicsit túlzás2016. jún. 9. 19:02
1/4 EagleHUN válasza:
2/4 EagleHUN válasza:
A szem felrobbanása nagyon is elképzelhető.
Ezért nem szabad a savakba pl kénsavba vizet önteni mert felforr és kicsap. (Fordítva ha vízbe öntesz savat nincs ilyen probléma!)
A szemgolyó meg majdnem tiszta víz.
Így felforr és gőz képződik, amitől viszont fel is robbanhat.
Ne játsz ilyesmivel!
3/4 A kérdező kommentje:
XDDD köszönöm a választ nem gondoltam volna hogy tényleg van ilyen de ezek szerint mégis. Nos a kérdésben írtam hogy olvastam róla semmi közöm semmiféle savakhoz mellesleg 32 éves vagyok de azért köszönöm a jótanácsot : D nem fogok savakkal játszani
2016. jún. 9. 20:09
4/4 anonim válasza:
Igen, tömény kénsav oldódása erősen exoterm. Vagyis hő fejlődik, ami képes felforralni a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!