Szerintetek, hogyan keszuljek fel az endocrinologiai vizsgamra?
Orvosi egyetemen vagyok es pontosan 1 hetem van felkeszulni erre a vizsgara ami eleg huzos tantargy, muszaj sikeruljon de fogalmam sincs, hogy tanuljam logikusan.
Valaki aki esetleg mar vizsgazott ebbol vagy barmit tippet tudna adni??halas lennek
Koszonom l/22
Ugyanúgy, ahogy az eddigi vizsgáidra.
Kissé csalódott vagyok, hogy egy orvosjelölt ezen az oldalon kérdezget. Felvetődik az alkalmatlanság kérdése...
Csak tippeket kertem, hasonlo helyzetben levoktol..Szerintem nincs ezzel baj.
Mindenesetre koszonom a "hasznos" valaszokat! :)
Nos ami nekem bevalt eddig:
atolvasom a konyvet, illetve a jegyzeteimet
keszitek egy sajat jegyzetet a legfontosabb dolgokrol. itt szeles margot hagyok, ahova kulcsszavakat, kerdeseket irok. tanulasnal a margon kivuli reszt letakarom, igy probalom felmondani az anyagot. sokat segit ha van valaki a kozelemben akinek elmagyatazhatom az anyagot (kolisok elonyben ugye)
egyre nagyibb idokozonkent ismetlek. egy nao, harom nap, egy het, harom het etc
mikor mar fontosabb reszek mennek harmadjara is, elkezdem olvasgatni a tankonyvet meg az orai jegyzeteimez ujra. lassankent, ertelmezve
Ami a mindennapi orvosi gyakorlatban van, az a diabetes, ha ez még most is az endokrinológiába tartozik, és nem kell diabetológiából külön is vizsgáznod. Szerintem ezt hasznos megtanulni, meg ezt lehet az orrodra koppintani a vizsgán, hogy "kollega/ina, maga megöli a betegét !", ha nem tudod. Meg az Addison és a Conn szindróma, valamilyen érthetetlen okból ezeken szoktak lovagolni, hogy a nátrium, meg a kálium hogyan változik. De pl. hormonszinteket biztos nem kérdeznek, azzal ne terheld az agyad!
Mondjuk én már egyáltalán nem emlékszem arra, hogy mi történt az endokrinológia vizsgámon, ha volt ilyen, mert le semm merem írni hány éve volt, de pont ezért van sok orvosi tapasztalatom. Mint intenzíves, egyetlen egy kifejezette endokrinológiai kórképpel találkoztam (leszámíva persze a sok diabeteszes ketoacidózist), mely végül halállal végződött. Ez egy szülést követő fatális hipofízis elégtelenség volt, mely bizony meghaladta szakértelmünket, és csak a boncoláson derült ki.
1 hét? Ne viccelj :) Én 4 vagy 5 nap alatt készültem fel rá tök alaposan, lazán elég volt rá az idő, és 5-ös lett. Pedig SOTE I-es Belklinika (a híres beugróival :D ).
Amúgy szerintem Heroldból jó készülni, plusz én előadásokat nézegettem. Ha a szigorlatokkal megbirkóztál, ez is menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!