A jövő és a túlélés a természetes termelésben van . A vegyszerek ártanak és nem hozzák az eredményeket , sehol sem és kártékonyak . A húsevés se tartható tömegtermeléssel , a vizet a takarmányt elpazarolja a húsipar . Több hekto víz és több száz kiló növény és rengeteg drága energia kell egy kiló színhús előállításához .
2016. máj. 25. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 anonim válasza:
A mai világot nem lehetne eltartani vegyszerezés és főleg műtrágya nélkül. Kb a világ népességének a harmadát csak.
Persze az nem biztos hogy nincs bio mód rá csak jelenleg nem ismert.
2016. máj. 25. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Lassan 8 milliárdan leszünk, ráadásul a népsűrűség sem homogén, Indiában és Kínában nagyon sokan élnek.
Szóval, a jelenlegi társadalmi berendezkedés és technológiai fejlettséggel lehetetlen.
2016. máj. 25. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 anonim válasza:
El lehetne, ha a gazdag országok lakói (Románia, Magyarország, de még Albánia is gazdag a világ nagyrészéhez képest) hajlandóak lennének rovarokat enni, illetve akvapónikusan termett vízinövényeket és halakat.
Rövidebb távú és kevesebb áldozattal járó, de hatásos lépés lenne a szarvasmarha-termelés abbahagyása és a kengurura cserélése. A kengurunak kevesebb táplálék kell, nem gyökerestől tépi ki a mezei füveket és kevesebb metánt szellent.
Ugyanígy be lehetne vezetni a strucc és emu tenyésztést, amiknek hasonló előnyei vannak.
2016. máj. 25. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Hát, ha idevesszük a gmo élőlényeket is, egyik vonala pont ez a dolognak, hogy egyes növényfajoknak igénytelenebb, könnyebben termeszthető, és/vagy több termést hozó változatait alakítsuk ki, ami azért sokat dobhat a dolgon.
Egy másik vonal pedig a már létező problémák visszaszorítása, például kevésbé-flatulens szarvasmarhák.
De azért összességében még nagyon gyerekcipőben jár a gmo technológia.
2016. jún. 23. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 Tom Benko válasza:
Elméletileg. GMO algákkal megtermeltetjük a húsokban található esszenciális aminosavakat, esetleg marhahús ízű algát is csinálhatunk. Búzát, kukoricát, más növényeket szintén GMO-val átalakítjuk, hogy igénytelenebb körülmények között is termést hozzanak. A jelenlegi húsállatokat úgy módosítjuk, hogy kevésbé legyenek szennyezőek/környezetkárosítóak, valamint szintén igénytelenebb körülményeket tűrjenek el.
2016. jún. 24. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
Akkor már inkább nyúlhús. Bár ettem már struccot is - akitől annó vettük nem tudott már tovább fennmaradni, mint tenyésztő, így abba kellett hagynia - állami támogatás híján. És nem lehetséges, mert egy-egy ökogazdaság nem termel annyit, hogy annyi embert ellásson, amennyi jelenleg a bolygón lakik, és azért az ökogazdálkodásokban is kell védekezni a növényi kártevők ellen. Nem kéne tíz-húsz, sem pedig öt-hat gyereket szülni(khm.. a bizonyos embercsoportok tagjai, és a túlvallásosak), elég lenne családonként maximum két-három, minimum egy-kettő(vagyis erős születésszabályozás). És sajnos magyarországon meg nem mnden terem meg már(bár eddig is csak azok a növények amelyek képesek voltak megteremni a helyi éghajlaton) - hála a talajok kizsákmányolásának, és a dohánytermesztésnek(a helyett okszigéntermelő fákat kéne ültetni. Van már növényi hús is egyébként...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!