Azokhoz szól a kérdés, akik kémia bsc-n végeztek. Hol lehet vele elhelyezkedni? Msc nélkül teljesen értelmetlen megcsinálni?
Nem, egy technikusnak kevesebbet kell fizetni, és bőven termeli őket a Petrik.
Számomra gyakorlatilag egy belépőjegy volt az Msc-re.
Az ismerőseim, akik elhelyezkedtek, vagy volt mellette egy technikusijuk, és nem fejezték be a bsc-t, vagy vagy már Msc-közben dolgoztak/dolgoznak.
És szerinted megéri elvégezni a Kémia alapszakot, ha kétséges, hogy utána lesz-e mellé egy mesterszak?
Azért kérdezem, mert sajnos elpazaroltam egy (most már általam fölöslegesnek tartott) alapszakra 6 államilag támogatott félévet, és egy új alapszakot még ki tudok húzni államin, de egy mestert utána fizetősön már nem engedhetnék meg magamnak. 350 ezer/félév a jelen helyzetemben sok.
Miért akarsz alapszakot váltani? Nem jellemző, sőt számomra érthetetlen is, hogy valaki 3 év után jöjjön rá, hogy nem azt akarja tanulni, amit adni.
Olyanról tudok, hogy 4 félév után valaki egy másik intézményben folytatja hasonló képzésben, vagy egy "rokon" képzésben, de hogy 6 félév után egy teljesen más szakterületen, ilyet még soha nem hallottam.
Nem tudom, hol van elásva a kutya, de itt valami nem stimmel.
Értem, szóval akkor még soha nem történt olyan, hogy valaki a diploma megszerzése után nem tudott volna elhelyezkedni a szakmájában, és pár év múlva másik diploma megszerzését kezdte volna fontolgatni?
Hogy hol van a kutya elásva? Nem tudom Sherlock Holmes, de biztosan el kell legyen ásva, hiszen te ilyenről még nem hallottál.
ÓÓÓ, dehogynem! Az egyik srác úgy jött ide, hogy már doktor... megtudtuk, hogy végzett ügyvéd, de inkább ez érdekelte.
Aztán egyik ismerősöm 3 év után jött át gyógyszerésziről, mert sok volt ott neki a matek. És még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!