Miért főleg csak nőket gyilkoltak le a boszorkányüldözések alatt?
Miért csak a nők lehettek boszorkányok? A férfiakat nem keríthette a hatalába az ördög?
(bocsi, ha rossz kategóriába tettem, de fogalmam sincs, hogy hova sorolhatók a történelmi kérdések)
Tévhit, hogy csak nők lehettek boszorkányok, férfiakat ugyanúgy megvádoltak vele, és öltek meg miatta.
Az inkviziciónak meg nem sok köze volt a boszorkányégetésekhez, főleg hogy a normálisabb pápák idején ellenezte az egyház. A babonás, síkhülye középkori parasztoktól meg várhatták a boszorkányok a bírósági eljárást, megkötözve bedobták őket a vízbe, kétlem hogy a történelemben volt rá példa hogy valaki tényleg túlélte.
# 5/5 Időpont ma 09:01
Ez HAZUGSÁG! Nem is tudom, honnan veszed!
#3 "It has been estimated that tens of thousands of people were executed for witchcraft in Europe and the American colonies over several hundred years. Although it is not possible to ascertain the exact number, modern scholars estimate around 40–50,000.[A] Common methods of execution for convicted witches were hanging, drowning and burning"
Minimum 40-50000 embert végeztek ki azért, mert szerintük babonás, természetfeletti rontást hoztak a közösségükre ( továbbá fekete macskákat is [link] ) szóval nem értem, hogy honnan jön a "tisztességes tárgyalás" ötlete...
#1-2 #5 "In Europe, the popular view of women was the source of witch hunt hysteria. Women were seen as inherently evil and sexual, and therefore possible targets for the devil. There were strong ties between the idea of witchcraft and sexuality. If a woman did not exhibit purity and innocence, she revealed her connection with evil."
Tényleg nem csak nőket végeztek ki a boszorkányüldözések alatt, de az áldozatok túlnyomó többsége nő volt.
A patriarchális társadalom tényleg nem tett sok jót az akkori nőknek, de valami normális indokot csak találtak a vérengzésre...
Eddig két különböző indokot találtam rá, de egyik sem volt túl meggyőző:
- a nők Éva óta hajlamosak az ördögnek engedelmeskesni
- Jézus a kereszthalálával védelmet adott a gonosz ellen az embereknek - de csak a férfiaknak, mert a nők nem voltak teljes jogú emberek, ezért ők spirituális védelem nélkül maradtak.
61%os halvány fogalmam sincs, hogy miért akkora szívügyed bemagyarázni, hogy semmi rossz nem történt a boszorkányüldözések alatt, de továbbra sem adsz választ a "miért" kérdésre...
(amúgy tényleg igazat mondott #5 a vízbedobálásról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!