Mit gondoltok a mai magyar érettségiről?
Nem volt rossz..
Az elmúlt évek érettségijéhez kepest sokkal jobbnak ereztem.
Éppenhogy befejeztem a szövegértést, de azt se ítéltem nehéznek csak szeretem átgondolni a valaszaimat.
En az összehasonlítást választottam.
Szerintem az se volt nehéz. Kicsit hosszúak voltak a versek, de nem voltak érthetetlenek.
5-ös lenne a cél remélem meglesz.
Matekra leszek kíváncsi holnap :D
Szerintem az első rész nem volt nehéz. Én 45 perc alatt készültem el vele, utána még volt időm átnézni. A második részben én a novellát elemeztem. Nekem az sem volt nehéz, bár közrejátszhat az is, hogy szeretek olvasni Tamási Árontól és a stílusát is kedvelem. A tavalyi érettségihez viszonyítva, tényleg egyszerűbb volt.
Az osztályomból legtöbben a műelemzést választottuk, 4-en írták az érvelést, kb 6-an pedig az összehasonlítást. Az összehasonlítás talán azért volt viszonylag egyszerű, mert két ismert költő verseit kellett összevetni, ez pedig sokat jelent ilyenkor. Az érvelés az nem volt szimpatikus, csak 2 irodalmi mű jutott hirtelen eszembe, ezért a novellaelemzés mellett maradtam.
Nekem is az 5-ös a cél egyébként.
A matekra szintén kíváncsi vagyok, remélem onnan is pozitívan jövök ki. :D
Így két het után majdnem visszagondolok a matekrol nem pozitív élményekkel jöttem ki.
A második részben sok mindenben csalódtam es rajottem, hogy olyan dolgokat rontottam el amit megtudtam volna csinálni, de félre értelmeztem.
Ennek ellenere sokkal konnyebbnek éreztem, mint a tavalyit, de volt már ennel könnyebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!