Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az arany tényleg oldható más...

Az arany tényleg oldható más savakkal is nem csak királyvízzel? Persze csak akkor ha az aranyréteg rendkívül vékony mikron vastagságot értek ez alatt. Az iskolában ilyet nem említettek.

Figyelt kérdés

2016. ápr. 9. 15:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha megtennéd, hogy az oldatodról felteszel egy képet és leírod milyen töménységű összetevők milyen arányából csináltad a királyvizet, lehet segíthetnék.
2016. ápr. 9. 22:09
 12/14 A kérdező kommentje:
küldj priviben egy email címet és küldök képeket kommentel
2016. ápr. 9. 22:42
 13/14 A kérdező kommentje:
A lehető legerősebb vegyszereket szereztem be.próbáltam 37%os sósavval és 3%os hidrogén peroxid 1:1 es keverékével.Itt az történt hogy kb 1óra alatt leváltak a kis aranyfóliák a nyomtatott áramkörről de másnapra az aranyfóliák is feloldódtak ugyanebben a keverékben.
2016. ápr. 9. 22:46
 14/14 A kérdező kommentje:
a királyvizet 65%-os salétromsavból és 20%-os sósavból csináltam 1:1 es aránnyal.Tudom h a hivatalos recept 1rész salétromsav 3rész sósav de a neten szinte mindenhol 1:1 be keverik. 50ml salétromsav és 50ml sósavat használtam.Ebben oldottam fel az aranyat,majd a 100ml királyvízhez hozzáöntöttem 150ml ioncserélt vizet hogy úgymond felhígítsam a savat hogy az urea könnyebben semlegesítse az így kapott oldathoz 100mlkirályvíz+150ml ioncserélt víz hozzáadtam 2-3 kis kanálnyi ureát majd ezt követően 3-4 kiskanálnyi nátrium metabiszulfitot(piroszulfit) elvileg az NA szulfitnak kéne kicsapnia az aranyat a semlegesített királyvízből amolyan iszaparany formában barnás színű iszapféleségnek kellett volna megjelennie.Az oldatom sárga színű volt az aranytól de amikor hozzáadtam a szulfitot akkor teljesen tiszta színtelen oldat lett belőle úgyhogy valamit biztos csinált vele a szulfit.Szerintem holnap csinálok egy videot kép és hanggal kommentálva:)
2016. ápr. 9. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!