Einstein IQ-ja mennyi lehetett?
Asszem 180-200 között volt (nem esküdnék meg rá de nekem 198 rémlik :S). Az interneten felmérhető információk szerin 180 körül volt neki de van akik szerint vmivel 160 felett volt, DE az IQ tesztet a halála után kezdték el használni ami azt jelenti, hogy sosem végzet IQ tesztet tehát mindenki csak tippel.
Viszont az egyik agyféltekéjének egy része hiányzott és egy másik (a logika és a számítáért felelős rész) kitöltötte a hiányzó rész helyét (tehát az sokkal nagyobb volt mint másnál ezért volt zseniális a számításban és a fizikában).
Nem. Vannak értelmi fogyatékosok 50 IQ pont alatt, és ritka zsenik 200 IQ ponttal.
Az ember intelligenciáját mérő teszteket úgy kalibrálják, hogy a középérték 100 pont legyen, a szórás 15 pont, emellett az eloszlást normálisnak tekintik.
"Vannak értelmi fogyatékosok 50 IQ pont alatt"
Honnan veszed ezt a marhaságot? Tudod azt hogy Szent-Györgyi Albert egyszer ilyen hülyeségre 70-et kapott? A világ egyik legértelmesebb embere volt tudod e?
Kedves tegnap 21:16!
Hogy honnan veszem? A gyógypedagógiai könyvekből, amiket olvastam. Most itt hirtelen nem tudom őket elősorolni, de itt van egy-két példa:
[link] az intelligencia kalibrálásáról
és
az értelmi fogyatékosságról.
Egyébként azt mondják, hogy a Nobel-díjas tudós viccesen fogta fel az eredményt.
Nem tudom, milyen teszttel mérték, de az akkori teszteket ma nem is tartanánk hitelesnek. Forrás: Egy nagy könyv az intelligencia mérésének történetéről, amiben benne voltak a gusztustalan visszaélések is az IQ tesztekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!