Biológia órán megkért a tanár, hogy adjak vért hétfőn. Hogyan lehetséges?
13f Lehetőleg friss vérre van szükség, úgy, hogy magamból szedem ki. Ezt hogy lehetne kevés fájdalommal? Próbálkoztam sejtető leszedéssel, de nem jött annyi vér. Vagy tűt szúrjak magamba? Vagy az erembe?
A vér a mikroszkópon át történő vizsgálathoz kell.
Mindenki válaszát köszönöm.
Kérem mellőzzük az értelmetlen, kötőszködő választ.
Nem arra gondolt a tanár, hogy menj el el az önkéntes véradásra, ami hétfőn lesz a suliban? :D
Amúgy amit az előző mondott: csak steril tűvel, ujjbegyből, és utána rögtön fertőtlenítés...na de ha ezt csak úgy kiadja egy tanár feladatnak, akkor hülye. Tagadd meg a kérést. Amilyen amatőr vagy, még kárt teszel magadban.
Elmehetsz esetleg gyógyszertárba és megkérdezheted őket, ugyanis kaphatók remek vérmintavevő apparátusok, pl. vércukormérők (keress rá).Mikor utoljára voltam orvosnál, ott már olyan modern kis, kulcstartó méretű bigyó volt, hogy csak ráteszed az ujjadat, és pont csak akkora apró sebet ejt, ami kb. fél perc alatt vissza is heged és ennyiből már ki tudja a vérképedet elemezni.
A főereket meg messze kerüld el, még elvérzel itt nekem.
Mond meg a tanárnak, hogy menjen a vérbe!
Majd te eldöntöd, hogy akarsz-e vért adni és ha igen,akkor szakember fogja ezt végezni, nem otthon csinálják az emberek.
Ha az előző válaszom nem volt érthető, akkor így írom:
Biológia órán lehetett jelentkezni, hogy ki szeretne egy kicsi vért adni. Csak én jelentkeztem erre.
A tanár mondta m, hogy menjek orvoshoz, hogy ő szedje ki a vérem, de inkább egyszerűbb megoldást szeretnék.
A nővérem cukorbeteg, neki van ilyen tűje. Megpróbálom azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!