Ti hogyan látjátok forogni ezt a képet? Nekem miért nem sikerül megfordítani?
Több oldalon is láttam már ezt felrakva, az a lényege, hogy a balerina egyeseknek az óra járásával ellentétes, másoknak azzal megegyező irányban forog és koncentrálással tudatosan meg lehet fordítani, hogy hogyan látod.
Azt írták az a leggyakoribb, ha az óra járásával ellentétesen látod és koncentrációval meg tudod fordítani.
Én viszont az óra járásával megegyezően látom és akárhogy próbálom elképzelni, hogy fordítva menjen vagy így furán nézek rá pl. a szemem sarkából, akkor se fordul meg.
Ti mit láttok és meg tudjátok-e fordítani?
Nekem meg mind a kettő hamar bejön.
Elsőre nekem is megegyező az órával, utána legörgettem hogy a csak a bokáját vagy azt se lássam és visszagördítek és megfordul a forgása.
Amikor ránéztem, akkor felfele láttam forogni, de aztán görgőztem egy kicsit, és akkor megfordult. (A jobb kéz szabály alapján definiált szögsebességvektor irányát tekintem a forgás irányának, és a lábától a feje felé mutató irányt felfelének. Az óramutató járásának iránya az nekem nem sokat mond, mert most alulról vagy felülről kell nézni? ((Oké, ez valószínűleg az én gyengeelméjűségem, de a szokásos szóhasználatba tényleg bele szoktam zavarodni, mert mindig csak belekötni akarok…)))
Amúgy hasonló a trükk, mint mikor egy kockának csak a drótvázát rajzolod le, a láthatóságok feltüntetése nélkül. Ott is meg tudod „cserélni” a kocka hozzád legközelebb és legtávolabb eső csúcsát pusztán a gondolatiddal. (Illetve lapját, ha olyan vetületét veszed.) Itt a balerinánál is fel lehet tüntetni a láthatóságot, nézd meg a gif-et a link alján:
Nekem alapból óramutató járásával megegyezően forog.
Nem tudtam "megfordítani", csak úgy, hogy lenéztem a monitor alsó szélére, és arra gondoltam, hogy a másik irányba forog, és lassan visszaemeltem a tekintetem, így sikerült megfordítani, többször is egyre könnyebben.
De egy pislogás elég volt, hogy visszaforduljon az eredeti forgásirányba.
Meg rövid félrenézés után is mindig felveszi az eredeti forgásirányt.
A lényeg, hogy megfordítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!