Mit tennél ha a világ vezető emberei közölnék hogy 3 év múlva elfogy az olaj, és nem lesz áram se? Ez ellen nem tudnak tenni semmit.
Nem zavarna egyáltalán. Vennék pár napelemet, összeraknák kisebb szélkerekeket és felszerelném őket a tetőre - műszerész vagyok, szal ez nem okozna problémát; ezzel az áram (fűtés, vízmelegítés, világítás) problémát megoldanám.
Az autóm nagyon keveset fogyaszt, ezért olajból is csak kicsi kell neki - azt pedig be tudnám innen onnan szerezni. Benzin helyett pedig használhatnék gázt vagy etanolt ...
" Benzin helyett pedig használhatnék gázt vagy etanolt"
Persze mert annak az előállításához nem kell semmi energia.Ahogy a Móricka elképzeli.
Vennék egy rakás földet és elkezdeném nyomni a biodízel ipart. Én magam átállnék elektromos cuccokra (napelem, szélkerék, mini vízi erőmű a kert alatti kis patakra, Tesla Model S).
Egyébként hidd el, ha ilyen közel lenne az olaj alapú gazdaság vége, már jórészt áttértünk volna más megoldásokra.
17:41
persze nem hallottam semmit, csak kíváncsi lettem volna a válaszolók véleményeire
Az áram nem fog elfogyni, csak jóval drágább lesz, mint most. Ezzel együtt fognak elterjedni a környezetbarát technológiák, mert pl. a szélenergiából 1 kWh majdnem kétszer olyan drága, mint atomenergiából. Persze, hogy nem nagy rá a kereslet.
De ahogy majd fogy a szén, olaj, gáz és nő az áruk ez kikompenzálódik.
És persze ott fúzió, abból is lehet még valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!