Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire állja...

Szerintetek mennyire állja meg a helyét az ősrobbanás elmélete?

Figyelt kérdés
Szerintem elképzelhető, de akkor fel kell tenni azt a kérdést is, hogy mi volt a kiváltó ok, miért történt meg a Nagy Bumm.

2016. febr. 8. 16:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem elképzelhető, hanem 100%

Csak az induló mérete a kérdés.

No meg, hogy mi volt előtte.

2016. febr. 8. 16:13
 2/20 A kérdező kommentje:
Szerintem semmi se volt előtte, mert abban a pillanatban indult meg az idő és a tér.
2016. febr. 8. 16:17
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

A tudomany nem a "szerintem" temakorben mozog. Az osrobbanasra mutat egyelore minden, es egyelore meg nem tudjuk, volt-e valami elotte, bar vannak teoriak (pl, a pulzalo vilagegyetem, vagy a hurelmelet utkozo szuperhurjai), de ezek teoriak - bizonyitek egyelore nincs.

A kerdes pedig mar reg fel van teve, csak valasz ninscen ra :)

2016. febr. 8. 16:48
 4/20 A kérdező kommentje:
A tudományban én is gondolom, hogy nincsen szerintem, de én arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek és szerintem. Én a saját véleményre vagyok kíváncsi.
2016. febr. 8. 17:01
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Olyat elképzelni nem tudok, hogy semmi nem lett volna előtte, és ok, valamint előzmény nélkül kialakul a valami, amiből pedig létrejön a világegyetem. Ez minden természettudományos törvénynek ellentmondana.
2016. febr. 8. 17:10
 6/20 Csicsky ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az ősrobbanás elmélet terén a legújabb fejlemény az, hogy feltételezik, hogy az ősrobbanást egy másik világegyetem összeomlása előzte meg. Vagyis ez annyit jelentene, hogy a mi világegyetemünk is majd egyszer elkezd zsugorodni és összeomlik, miközben egyetlenegy pontba sűrűsödik ami a következő pillanatban fölrobban, kitágul, majd évmilliárdok múltán az is elkezd zsugorodni, összeomlik és ez így megy körbe-körbe. Persze ezzel még az nincsen megmagyarázva, hogy miért van ez így, csak annyi, hogy mi volt az ősrobbanás előtt.
2016. febr. 8. 17:20
 7/20 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez is egy elmélet, a pulzáló világegyetem. Nekem az a problémám az ősrobbanással, hogy állítólag a semmiből lett valami, de azt se tudom elképzelni, hogy örök időktől létezik valami, vagyis nincs kezdet.
2016. febr. 8. 17:26
 8/20 Csicsky ***** válasza:

Hát az én sem tudom elképzelni, hogy a semmiből lett valami, meg az örök időktől való létezés is gondot okoz (feltételezem, hogy ezzel mindenki így van), de valahol olvastam, hogy a matematikusok találtak valami olyan logikai rendszert, ami önmagának az okozója tud lenni, vagyis ez a rendszer önmagában hordozza a létezésének a saját okát, tehát „önerőből“ tud létezni.

Sajnos a linket nem mentettem el, így a részletekre már nem emlékszem. Ha esetleg valaki ismerné, hogy miről van szó, feltehetné ide a linket rá.

2016. febr. 8. 17:35
 9/20 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom hogy a végtelenségig tágul és szétesik.

A keletkezésre meg olyan elképzelés is van hogy "membránok"

ütközése volt az ősrobbanás, de az ilyesmik csak ötletelések.

2016. febr. 8. 18:35
 10/20 anonim ***** válasza:
Egészen pontosan a legjobban!
2016. febr. 8. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!