Szerintetek mennyire állja meg a helyét az ősrobbanás elmélete?
Nem elképzelhető, hanem 100%
Csak az induló mérete a kérdés.
No meg, hogy mi volt előtte.
A tudomany nem a "szerintem" temakorben mozog. Az osrobbanasra mutat egyelore minden, es egyelore meg nem tudjuk, volt-e valami elotte, bar vannak teoriak (pl, a pulzalo vilagegyetem, vagy a hurelmelet utkozo szuperhurjai), de ezek teoriak - bizonyitek egyelore nincs.
A kerdes pedig mar reg fel van teve, csak valasz ninscen ra :)
Hát az én sem tudom elképzelni, hogy a semmiből lett valami, meg az örök időktől való létezés is gondot okoz (feltételezem, hogy ezzel mindenki így van), de valahol olvastam, hogy a matematikusok találtak valami olyan logikai rendszert, ami önmagának az okozója tud lenni, vagyis ez a rendszer önmagában hordozza a létezésének a saját okát, tehát „önerőből“ tud létezni.
Sajnos a linket nem mentettem el, így a részletekre már nem emlékszem. Ha esetleg valaki ismerné, hogy miről van szó, feltehetné ide a linket rá.
Én úgy tudom hogy a végtelenségig tágul és szétesik.
A keletkezésre meg olyan elképzelés is van hogy "membránok"
ütközése volt az ősrobbanás, de az ilyesmik csak ötletelések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!