Lenne köztetek valaki űrhajós vagy űrutazó?
Tudom, hogy mikkel jár hogy valakit űrhajósnak engedjenek, és magyarországon kicsi rá az esély, ezért csak ezt kérdezem, hogy lennél-e vagy nem?
17/ l
Naná, ki ne akarná megtapasztalni a nem csak pár perces súlytalanságot? :D
G.
Egy pur-habbal vakolt, pár IFA-akkuról fűtött, pár oxigénpalackkal felfújt, átlagos köztési vécével egyenértékű légtérméretű sörösdobozban bezárva tölteni hónapokat, neadjisten éveket, úgy, hogy 100:1 eséllyel meghalsz vagy fellövéskor, vagy hazaérkezéskor?
Közben meg megszenvedni minden egyes vécézést, mosakodást (mert fürdés felejtős), étkezést, álmodban folyamatosan zuhanni, amikor épp nem küzdesz álmatlansággal a megborult biológiai órádtól, leépülni fizikailag, mindeközben minimum napi 10-12 órát kemény szellemi munkával tölteni (már csak azért is, hogy ne halj bele az unalomba és őrülj bele a klausztrofóbiába és honvágyba)...
Nos, ezt életre szóló pozitív élményként megélni csak olyan fanatikusok tudják, akik most is az ISS-en vannak. A fanatikus szó legpozitívabb értelmében. Ezek az emberek a céljukat mind a leírt szenvedések elé tudják helyezni úgy, hogy még élvezik is.
Az, hogy az űrhajósok nem panaszkodnak mindarra, amit leírtam, csak ezen fanatizmusuknak köszönhető.
Te, Wadmalac, ne az ISS-ben gondolkozz, az tényleg kissé kényelmetlen hely. Na de egy pörgetett űrállomás, esetleg holdi/marsi bázis, na az már döfi! :D
G.
Persze, csak mire lesz olyan, legjobb esetben is problémás lesz ott közlekednem a járókerettel vagy tolókocsival. :D
Az elkövetkező húsz évben szerintem még jócskán a sörösdobozokban kell gondolkodnunk, ha űrkutatásról beszélünk. Legjobb esetben is sörösdobozokból épített Laokoon-csoportban.
Amint megkapom azt a biztonságot, kényelmet, mint egy járati utasszállító gépen, ja meg persze nem sokkal drágábban, máris befizetek.
Persze max. egy pár napos túrára. A saját szobámban sem bírom 1 napnál tovább. :)
Hát, amire ilyen szinten lesz a dolog, tényleg el fog kélni a járókeret! :D
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!