Igaz, hogy a Hupikék Törpikéknek Földönkivüli előképei voltak?
Ez a történet elég érdekes, és bizar. Állítólag a Hupikék Törpikék kitalálója egy francia pap egyszer kapott egy különös kék bőrű, fehér taréjú apró lényt, egy üvegben. Pár napig még élt, aztán elpusztult.
Innen ered állítólag a történet.
A Hupikék elődje orosz mese volt. Én is olvastam a könyvet a 60-as években.
Nyikolaj Nyikolajevics Noszov:
A könyv címe: Nemtudomka és társai kalandjai
/ Nyeznajka_csodálatos kalandjai /
Nemtudomka Virágvárosban, a Harangvirág utcában lakott, a többi picurkákkal együtt: Tudomka / Znajka /, Fürge, Sedre, Fúró és Faragó, a mesterek, Hangász, a zenész, Paletta, a festő, Pirula doktor, Pöttyömpötty,Nemtudomka barátnője, Cukros, Puffancs Golyóbis, a vadász Gömböc kutyájával,Rozmaring, a költő, Lucskos Loncsos, aki nem mosakszik, Cirkli, a világjáró, Lapocska és Betűcske, a két könyvmoly, Silbak és Füttyös rendőrök Napvárosból. A picurkák Lombvárosba és Sárkányvárba is utaztak, valamint hajóztak az Uborka-folyón.
Forrás:
Jújjj a Nemtudomka kalandjait nekem anno könyvből olvasta az apukám, kb. 20 évvel ezelőtt :) És tényleg meglepően hasonlít az alapötlet a Hupikék törpikékre :)
OFF
Nincs meg valakinek ez a könyv véletlenül, vagy nem tudjátok, hol lehet hozzájutni?
Én úgy olvastam, hogy egy űrlény embrióját találta meg, és ez ihlette.
De ne várd azt a választ, hogy "igaz, ez pontosan így történt" a Tudományok rovatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!