Gépészmérnökök a diplomán túl?
Rengeteget hallok arról, hogy a gépészmérnöknökként végzettek nagy arányban hamar kapnak munkát.
Tőletek szeretnék véleményt kérni. Személyes tapasztalatok alapján, vagy ha esetleg ismertek valamit aki ezt végezte el. Ki milyen hamar talált munkát, Bsc vagx Msc végzettséggel
Tényleg lehet találni hamar munkát (bsc-vel is, meg msc-vel is), persze ha szakmailag ott vagy rendesen.
Mostanság azért már elég sok gépészmérnök kerül ki, és pár éven belűl telítődik a szakma.
Akkor érdemes ezt választani, ha igen elhivatott vagy, és biztos vagy abban, hogy becsülettel végig akarod csinálni.
Mérnöki karokon mindig van állasbörze. Elég sok mérnök még egyetem évei alatt talál magának munkát. Így mire diplomát kap nem csak egy egyetemi végzettsége lesz, de tudja a valós életben is használni azt.
Erre jók a kooperatív képzések (amiket a válság sajnos haza vágott egy időre) és a szakmai gyakorlatok.
MSC annyiban különbözik, hogy előbb lesz vezető mérnök, vagy menedzser valakiből és multiknál jóval több juttatást kap. Nálunk pl MSC +50k.
Természetesen amit elkezdek, ha beledöglök is végig csinálom. Nem is nagyon van más választásom
De most hezitalok a gépészmérnöknök szak és az informatika kar között
Köszönöm a válaszokat, és kérlek adjatok további tippeket
#7-es
Azt soha nem értettem, hogy a nők miért ne érthetnének a reál dolgokhoz, mint a matematika, az informatika vagy akár a fizika. Osztálytarsaim közül ezeken a területeken a legkiemelkedőbbek mind lányok, és nem gondolom, hogy ez az eset ritka mint a fehér holló
Köszönöm a válaszokat. Sajnos még mindig döntés képtelen helyzetben vagyok, mert a felsorol szakok közül szinte mind érdekel, de nem tudom melyikkel lenne jobb ötlet kezdeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!