Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Gépészmérnökök a diplomán túl?

Gépészmérnökök a diplomán túl?

Figyelt kérdés

Rengeteget hallok arról, hogy a gépészmérnöknökként végzettek nagy arányban hamar kapnak munkát.

Tőletek szeretnék véleményt kérni. Személyes tapasztalatok alapján, vagy ha esetleg ismertek valamit aki ezt végezte el. Ki milyen hamar talált munkát, Bsc vagx Msc végzettséggel

2016. jan. 14. 16:32
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg lehet találni hamar munkát (bsc-vel is, meg msc-vel is), persze ha szakmailag ott vagy rendesen.

Mostanság azért már elég sok gépészmérnök kerül ki, és pár éven belűl telítődik a szakma.

Akkor érdemes ezt választani, ha igen elhivatott vagy, és biztos vagy abban, hogy becsülettel végig akarod csinálni.

2016. jan. 14. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Akár bankba is felvesznek. Nem vicc!
2016. jan. 14. 20:20
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Mérnöki karokon mindig van állasbörze. Elég sok mérnök még egyetem évei alatt talál magának munkát. Így mire diplomát kap nem csak egy egyetemi végzettsége lesz, de tudja a valós életben is használni azt.

Erre jók a kooperatív képzések (amiket a válság sajnos haza vágott egy időre) és a szakmai gyakorlatok.

MSC annyiban különbözik, hogy előbb lesz vezető mérnök, vagy menedzser valakiből és multiknál jóval több juttatást kap. Nálunk pl MSC +50k.

2016. jan. 14. 21:31
 4/10 A kérdező kommentje:

Természetesen amit elkezdek, ha beledöglök is végig csinálom. Nem is nagyon van más választásom

De most hezitalok a gépészmérnöknök szak és az informatika kar között

Köszönöm a válaszokat, és kérlek adjatok további tippeket

2016. jan. 15. 17:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Na az informatika is egy igen jó ötlet. Az soha nem fog telítődni! Igaz ott is kökeményen ki kell tenned magadért, és jobban is lehet vele keresni, mint gépészmérnökként...
2016. jan. 15. 21:12
 6/10 A kérdező kommentje:
Ah, mostmar végképp nem tudom mi legyen. Tudom, hogy informatikusokra mindig fogják keresni. És eddig arra dőlt a mérleg nyelve, de annyira megtetszett a műszaki. Meg hát lányként olykor előítéletekbe ütközök, ami néha fáj. Főleg ha olyantól kapom akitől nem várnám
2016. jan. 16. 01:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Informatikus férjem van, én könyvtár szakon végeztem, van egy kis szervízünk. És megtanultam a szerelést, a telepítést, nagyon sok mindent. De akik idehozzák a lefagyott laptopot, mindig meglepődnek, hogy én is javítom. Mintha a férfiak "kiváltsága" lenne az informatika.
2016. jan. 17. 12:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Villamosmérnök jobban keresett az infósnál is. De valóban jól el lehet helyezkedni infósként is.
2016. jan. 19. 22:32
 9/10 A kérdező kommentje:

#7-es

Azt soha nem értettem, hogy a nők miért ne érthetnének a reál dolgokhoz, mint a matematika, az informatika vagy akár a fizika. Osztálytarsaim közül ezeken a területeken a legkiemelkedőbbek mind lányok, és nem gondolom, hogy ez az eset ritka mint a fehér holló

Köszönöm a válaszokat. Sajnos még mindig döntés képtelen helyzetben vagyok, mert a felsorol szakok közül szinte mind érdekel, de nem tudom melyikkel lenne jobb ötlet kezdeni

2016. jan. 20. 01:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Még el se végeztem de a biztos jól fizető állás ott volt a zsebemben, kettő ajánlat is választhattam. És még csak nem is kerestem igazán hogy nekem milyen cég tetszene máris ketten lecsaptak rám. Ha mechatronikai mérnöknek mégy akkor meg már az első sikeres év után meg megkóstolnak az akkora hiánycikk mérnökök között annyira jól lehet vele keresni itt is és külföldön is. Inkább azt választ, tök ugyanaz mint a gépészmérnök csak van benne egy kevés villamos mérnökösködés is. De hatalmas hiány, mindenki azt keresi most és az elkövetkező 5 évben is.
2016. febr. 13. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!