Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A gépészmérnökök "csinálnak"...

A gépészmérnökök "csinálnak" ürhajót?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy az ürhajó az ö szakterütetük-e?
2009. dec. 15. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Igen, de egyetemen mesterképzésként el kell végezned az "űrhajó-, és műholdépítés"-t.
2009. dec. 15. 18:13
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2009. dec. 15. 18:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy űrhajót nem csak gépészek terveznek-fejlesztenek... Villamosmérnökök, informatikusok, fizikusok, meg még egy sor szakember vesz részt a tervezésében.
2009. dec. 15. 18:48
 4/8 A kérdező kommentje:
engem kifejezetten a hajtómű érdekel. akkor gépészmérnöknek kell tanulnom ugye?
2009. dec. 15. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Kifejezetten a hajtómű az gépészet, de a gépészet sok ága együtt. Ha olyan csúcsalkalmazáshoz akarsz hozzájárulni, mint az űrhajó hajtóműve, akkor sokat kell tanulnod (Bsc, Msc, szakmai tapasztalat és továbbképzések)
2009. dec. 16. 00:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló vagyok:

De ha biztosan tudod, hogy ezt szeretnéd és nem rettentenek el a nehézségek, akkor csináld bátran. Nagy dolgok akkor lesznek, ha a felkészültség és a lelkesedés találkozik. Ma az egyetemi alapképzésen sajnos mindkettőből kevés van. Több céltudatos mérnökpalánta kellene...

2009. dec. 16. 00:29
 7/8 A kérdező kommentje:

ha jól tudom az angol megfelelölye: "Aerospace Engineer"

Illetve, valahol olvastam hogy "csak" az foglalkozik kutatásal, aki professzor. Azt szeretném megtudni, hogy Magyarországon megfelelő a képzés, hogy professzori képesitést kapjak? Vagy marad a külföldi suli? Az éves tandijról tudtok valamit? Az ESA, vagy a NASA a célom. ^^

2009. dec. 16. 15:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Magyarország kezdésnek teljesen jó, de már a Bsc képzés alatt ERASMUS-szal vagy AISEC-cel ki kell menni külföldre, tapasztalatot gyűjteni, valamint biztosan nem itthon fogod a szakmát űzni.

Szerintem a valóságtól nagyon el vannak raszkodva a külföldi egyetemekről alkotott képek. Az emberek azt hiszik, hogy ha külföldön járnának egyetemekre, akkor az anyag maguktól a fejükbe száll, vagy valami hasonló. Az alap egyetemi képzés itthon nagyon erős, de mivel mind az ország, mind az ipara kicsi, csak nagyon kevés szakterületen vagyunk bent a világ élmezőnyében. Ilyenkor kell külföldre menni, de külföldön is csak akkor leszel sikeres, ha tehetséges (vagy legalább nagyon szorgalmas) vagy.

2009. dec. 16. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!