. Kerlek srgítsetek nekem. Meg lesz a kettesem?
A sima átlag szerint ez 1,7. Az meg elvileg felfelé kerekedik.
De egyrészt anatómia tanár nem matektanár, másrészt tudtommal nincs nekik előírva, hogy szigorúan a matematikai átlag szerint számoljanak. Meg szerintem az sem, mennyitől kerekítsenek felfelé. Plusz a tendenciád inkább romló mint javuló, ami nem díjazandó.
Ha kapsz még javítási lehetőséget, használd. Ha ehhez már késő, családot készítsd fel, hogy esélyes a bukta.
"A 3/4 nem számít 3 és 4 érdemjegynek. Csak 3,5nek"
3,5-ös érdemjegy nincs. Ha a tanár nem tudta eldönteni, akkor bizony mindkettővel külön-külön számolni kell (naplóba nem lehet 3/4-et beírni).
De, be lehet írni és számolni is lehet vele.
Nem szeretik, az igaz.
De néha kevés az 5 fokozatú osztályzás.
Nekem egyetlen tanárom volt középiskolában, egy fizika tanár, aki szigorúan számolt átlagra osztályzott. És ő a félév első és második felében kapott jegyeket külön kezelte, a második felet 1,5-ös súlyozó szorzóval számolta, hogy a súlyozott átlag a javuló vagy romló tendenciával módosítsa a végeredményt.
Minden más tanárnál voltak jelentős eltérések egy sima átlagtól.
A töri tanárnőm utált, ezért 2,1-es átlagra meg akart buktatni érettségi előtt, amíg az osztályfőnök le nem állította, minden más tárgyból 4-es és 5-ös voltam.
"De, be lehet írni és számolni is lehet vele. "
Elvitatkozgathatunk, de nem lehet. A magyar oktatási rendszerben 5 érdemjegy van, ennyivel lehet osztályozni. A tanárnak joga van úgy súlyozni, ahogy akar, de az osztályzás 5 fokú skálán történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!