Ki elég okos, hogy megmondja az alábbi két IQ teszt feladat megoldását és gondolatmenetét?
A másodikat megmondom.
Annyi a lényeg, hogy egy sorban értendő a változás, mindig egy sorban.
A jobb felső elem az mindig a helyén marad, a bal alsó elem meg jobb felülre ugrik, aztán vissza bal alulra, a jobb alsó elem meg vándorol óra járásával megegyező irányba, vagyis a második képen bal alul van, a harmadikon meg bal felül.
Ebből adódóan a megoldás a hat darab lehetőségből a bal felső.
Az elsőnél szerintem a bal alsó lesz a jó.
Lineárisan és vertikálisan is megszámolgattam a fekete és az üres pontok számát, és kiesés alapon az maradt.
Lineárisan.. ez tetszik :) Amúgy inkább horizontálisan, ha már ilyen szépen akarjuk kifelyezni.
Amúgy a leírt megfejtések jók.
"Lineárisan.. ez tetszik :) Amúgy inkább horizontálisan, ha már ilyen szépen akarjuk kifelyezni."
Választékos beszédmodorhoz csapnivaló helyesírás :-)
Az eredeti kérdésre válaszolva:
Például én. ;-)
a fenti megfejtésekhez komment:
1. feladat: nekem is bal alsó, csak nem kizárásos alapon, hanem "konkrétan". :-)
2. feladat: nekem egyszerűbb(nek tűnik, de persze kinek mi az egyszerű):
-------------------------------------------
[VIGYÁZZ! SZPOJLER KÖVETKEZIK!!
Ha szeretnéd megcsinálni a tesztet, ne olvasd el, mert saját magaddal szúrsz ki. (...Még ha kicsi is az esély arra, hogy ugyanez a feladat pont a te tesztedben is előfordul, hiszen adaptív tesztről van szó.)]
-------------------------------------------
ha megnézed, egy-egy oszlopban ugyanúgy vannak elrendezve az elemek (pl. jobb-fent, jobb-lent, bal-lent), csak helyet cserélnek a formák, tehát pl. ahol a felső mezőkben vonal van, ugyanott alul körök vannak. -> valóban az első a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!