Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a szuborbitális szó jelentése?

Mi a szuborbitális szó jelentése?

Figyelt kérdés

2016. jan. 4. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Itt megtalálod:

[link]

2016. jan. 4. 23:19
 2/7 A kérdező kommentje:
?
2016. jan. 7. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:

A linkről:

"Az "orbitális űrrepülés" ellentéte a szuborbitális repülés; utóbbi esetben a repülés apogeum pontja eléri a világűrt, de a perigeum pontja alacsonyabb."

Vagyis a pálya legalább egy szakaszán túl alacsonyan van, hogy megtegyen egy teljes keringési periódust.

Másképp: A legkisebb keringési magasság alatti.

[link]

2016. jan. 11. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
52%
Ezt azért pontosítanám: megtehet éppen egy keringési periódust, vagy akár többet is, de csak véges számút.
2016. jan. 11. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:

"Orbitális űrrepülésnek (vagy keringési repülésnek) nevezzük azt az űrrepülést, mely során az űreszköz olyan röppályára áll, melyen legalább egy „kört” megtesz a világűrben a keringés központi objektuma körül."

2016. jan. 11. 16:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó, én a Kerbal Space Program definícióját használta, amiben csak akkor tekintik orbitálisnak a pályát, ha az stabilan fennmarad a végtelenségig, vagyis nem léphet vissza sehol az atmoszférába. Szerintem ez a használhatóbb definíció, mert mit érünk egy olyan orbitális pályával, ami pár kör után ütközik?
2016. jan. 11. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:

"mert mit érünk egy olyan orbitális pályával, ami pár kör után ütközik?"

Sok ilyen feladat létezhet, pl. adatgyűjtés, műhold pályára állítás, szerelési feladatok, stb. Egyébként az alacsony pályán keringő objektumok is orbitális pályán állnak, mégis néha korrigálni kell a pályát, mert különben belépnének a légkörbe. (pl. űrállomás.)

De abban igazad van, hogy több definíció létezik, én csak az egyikre hivatkoztam.

:)

2016. jan. 12. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!