Mi a különbség az emulál és a szimulál szavak jelentése között?
Lehet, hogy ugyanazt írom, mint 2xSü. :)
Én úgy tudom, a szimuláció a belső működést is azonos módon valósítja meg, mint a szimulált rendszer, az emuláció viszont csak kívülről látszik hasonlónak, a háttérben más módon valósítja meg ugyanazokat a funkciókat.
Pl. a Cisco Packet Tracer emulálja a hálózati eszközök működését, a GNS3 szimulálja, mert ott eredeti hálózati firmware fut.
De most gyorsan rákerestem, és lehet, hogy pont fordítva van az emuláció és a szimuláció. :))
"A számítástechnikában az emulátor egy olyan hardver, szoftver vagy mindkettő, amely lemásolja ill. utánozza (emulálja) egy kiinduló számítástechnikai rendszer funkcióit egy második, eltérő számítógépes rendszeren, úgy, hogy a második rendszer viselkedése minél jobban megközelítse a kiinduló rendszer viselkedését. A hangsúly a külső viselkedés pontos visszaadásán van, ellentétben a szimulációval, amelyben egy rendszer absztrakt modelljét állítják elő. Emiatt például egy hurrikán vagy kémiai reakció szimulációja nem emuláció."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!