Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a különbség az emulál és a...

Mi a különbség az emulál és a szimulál szavak jelentése között?

Figyelt kérdés
2015. okt. 29. 09:16
 1/5 2xSü ***** válasza:
89%
Ahogy én tudom, úgy mindkettő valamilyen technológia egy másik technológián való utánzása. A különbség alapvetően az utánzás céljában van. A szimulációnál a szimulált rendszer maga a cél, míg az emulációnál csak eszköz arra, hogy az utánozott technológián valami mást használjunk. Pl. ha Linuxon akarok Windowst szimulálni, akkor a cél, hogy legyen Start menü, tálca, asztal, minden úgy működjön, ahogy a Windowsban. Míg ha emulálni akarok egy Windowst, akkor csak arra kell az emuláció, hogy mondjuk egy Windows-os programot futtassak. Ehhez nem kell az emulált rendszert pontosan lemásolni, csak annyira, hogy az képes legyen futtatni egy Windowsos programot. Lehet, hogy nem lesz tálca, vagy nem úgy lesz, máshol és máshogy jelenik meg valami, a lényeg, hogy a program fut, ugyanúgy használható, ugyanúgy működik. Az emulációnál a cél, hogy kifelé ugyanaz történjen, amiért emulálunk, az emuláció belső működése lehet egészen más, mint az utánozott rendszeré. A szimulációnál a belső működésnek is pontosan ugyanúgy kell történnie, mint az utánozott technológiánál.
2015. okt. 29. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ugyanazt írom, mint 2xSü. :)

Én úgy tudom, a szimuláció a belső működést is azonos módon valósítja meg, mint a szimulált rendszer, az emuláció viszont csak kívülről látszik hasonlónak, a háttérben más módon valósítja meg ugyanazokat a funkciókat.

Pl. a Cisco Packet Tracer emulálja a hálózati eszközök működését, a GNS3 szimulálja, mert ott eredeti hálózati firmware fut.

De most gyorsan rákerestem, és lehet, hogy pont fordítva van az emuláció és a szimuláció. :))

[link]

2015. okt. 29. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:

"A számítástechnikában az emulátor egy olyan hardver, szoftver vagy mindkettő, amely lemásolja ill. utánozza (emulálja) egy kiinduló számítástechnikai rendszer funkcióit egy második, eltérő számítógépes rendszeren, úgy, hogy a második rendszer viselkedése minél jobban megközelítse a kiinduló rendszer viselkedését. A hangsúly a külső viselkedés pontos visszaadásán van, ellentétben a szimulációval, amelyben egy rendszer absztrakt modelljét állítják elő. Emiatt például egy hurrikán vagy kémiai reakció szimulációja nem emuláció."

[link]

2015. okt. 29. 13:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2015. okt. 29. 18:06
 5/5 anonim válasza:
Pl emuláció az is,ha sata esetèn az achi módot kikapcsoljuk,így IDE-lemeznek emuláljuk a SATA-t.Így amennyiben Xp-t telepítünk(tudom elavult,de csak egy példa a kétezres évek második felében gyakori jelenség volt).Ide lemeznek látja,s így fel tud rá települni floppyról betöltött,vagy a telepítőbe integrált Achi driver hiányában is SATA Hdd re.Mert ha nem ide lemeznek lenne emulálva,és a telepítőben nincs SATA driver integrálva ès floppyról sem töltünk be Sata drivert,akkor a telepítő vagy kékhalállal leállna,vagy nem találna merevlemezt.Ez csak egy példa az emulációra.
2018. febr. 1. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!