Valaki eltudná magyarázni a kerület-területet röviden? SÜRGŐS!
Sürgős! Holnap dolgozat, és eddig beteg voltam még téliszünetben se mozdultam ki, csak a tüzijátékozásnál.
A kerület-terület alapszabályai kellenének.
Pl. mi az h 4.a , a.b,a.a , 2.a , 2.b setb.
Előre is köszönöm, még ma kéne válasz. :/
Nem értem ezt az egészet sajnos, pl. hogy ha a téglalap oldalat összeszámoljuk, akkor az lesz a terület, és azt meg kell szorozni úgy hogy 2.a +2.b ? Remélem hogy így van én így jegyeztem fel. És ugye ha azt összeadjuk akkor az lesz a kerület? És utána már nem kell csinálni semmit?
csak azt tudom, hogy én hogy tanultam meg.
Kinyitottam a könyvet.
A téglalapnak a szemközti oldalai egyformák, ha a-val és b-vel jelöljük a két különböző oldalát, akkor a kerülete 2*a + 2*b (mindkét fajtából 2-2 van, össze kell őket adni), ami ugyanaz, mint a 2*(a + b). A területe pedig a két oldalának a szorzata, vagyis a*b.
A négyzet ugyanez, csak a=b miatt egyszerűbb. Ha a-val jelöljük az oldalát, akkor a kerülete 4*a, a területe meg a*a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!