Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehet így áramot ternelni?

Lehet így áramot ternelni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel van egy kullerünk amit én most tetszőlegesen rá forrasztom egy kis motora, a kullert egy kompreszoral megfújom termel áramot?

Bocs a buta kérdésért ha ez úgy h*lyeség van ahogy van :D

2016. jan. 1. 19:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
93%
Kúlör, nem kuller :D Hüttőőő :D
2016. jan. 1. 19:36
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Lefordítom a kérdező kérdését.

A hűtőventilátor motorja működik generátorként?

2016. jan. 1. 19:36
 13/35 A kérdező kommentje:
Akkor a villany motora szerelek egy nagyon nagy ventilátort... Mivel pörgesem? Tegyügy fel széll? De nem akkarok kimeni ebbe a hidegbe... Mennyi elektromoságot adjak le egy coolernek hogy azt vissza is adjam? Tegyükfel egy elemre kötöm de egy olyanra amit lehet tölteni mint egy aksit majd azt hasznalva le adom az elektromosagot a coolernek de egybe vissza is töltöm vagy nen coolerel hanem egy villanymotoral csinalnamcsinalnam!?
2016. jan. 1. 19:40
 14/35 anonim ***** válasza:
89%
Az energiamegmaradás törvényét már nem tanítják az iskolákban?
2016. jan. 1. 19:40
 15/35 A kérdező kommentje:

#11 igaz fuck logic xD

#12 mintha a tiedd jobb lenn de...de nem az igazi :D

2016. jan. 1. 19:41
 16/35 A kérdező kommentje:
Az én fizika tanarom a "pörkölt készítést tanítja..."
2016. jan. 1. 19:43
 17/35 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, hogy milyen iskolába jársz, de hogy nincs nyelvtanod, arra mérget vennék!
2016. jan. 1. 20:14
 18/35 A kérdező kommentje:
Válaszokat és nem nyelvtantanárt kértem... Azért kösz!
2016. jan. 1. 20:25
 19/35 Szirty ***** válasza:
76%

EagleHUN!

"Viszont csak az a villanymotor termel áramot megforgatva amely állandómágnest is tartalmaz!"

Nem! Az aszinkron motor is termelhet áramot. Se állandó mágnes, se gerjesztő tekercs nincs a közelében.

2016. jan. 1. 21:37
 20/35 Szirty ***** válasza:
100%

A "kuller" motorja is termel áramot ha forgatják, de az nem jön ki belőle.

Ennek az az oka, hogy ezek a motorok ún elektronikus kommutációval forognak.

Ez annyit tesz, hogy az állórész tekercseit egy hall elem által a forgórész helyzetét érzékelő szenzor segítségével kapcsolgatják.

Ez az elektronika pedig nincs felkészítve arra, hogy "visszafele" is működjön. De ha kiberheled belőle és az állórész tekercsét közvetlenül kivezeted, akkor hozzájutsz a motor által termelt váltakozó áramhoz.

2016. jan. 1. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!