Lehet így áramot ternelni?
Tegyük fel van egy kullerünk amit én most tetszőlegesen rá forrasztom egy kis motora, a kullert egy kompreszoral megfújom termel áramot?
Bocs a buta kérdésért ha ez úgy h*lyeség van ahogy van :D
Öhh most én is felteszek egy hülye kérdést de mi az a kuller?
Egyébként a villanymotor vissza felé is működik, szóval ha valahogy megforgatod akkor termel áramot (az már egy másik kérdés hogy milyen hatékonysággal)
Termel, a hatékonyság már igen kérdéses.
Valószínűleg a töredékét nem termeli meg annak az áramnak, ami a kompresszor üzemeltetéséhez kell.
1 es első kérdésére én is várom a választ.
Viszont csak az a villanymotor termel áramot megforgatva amely állandómágnest is tartalmaz! A gerjesztett motorokhoz külön gerjesztő áram is szükséges hogy így működjön.
És igen ezek így nem túl jó hatékonysággal mennek.
Sokkal egyszerűbb ha kimész az autóbontóba és veszel egy 3 kilowattos buszból kibontott generátort. Arra már komplett szélturbinát építhetsz! :)
Nah tisztázuk hogy értsétek!
Kuller nálam cooler szamítógép hűtő ventilator, kérdés az vóna hogy az add-e le áramot? ( nem is termel inkább add e le áramot?)
Van egy kis villanymotor amibe van magnes, szóval az is addle elektromoságot ha meghahtom?
Gondoltam hogy nem ér fel egy kompreszor energia fogyasztásával csak úgy példának írtam
Köszönöm az eddigi valaszokat :D
Kuller loool :D
Ki nem találtam volna mi az a kuller, pedig 15 éven át ilyenekkel dolgoztunk :DD
"Van egy kis villanymotor amibe van magnes, szóval az is addle elektromoságot ha meghahtom? "
A dinamó és a generátor pontosan ezen az elven működik. A dinabóman állandó mágnes van, a generátorban meg tekercsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!