Mit jelent az, hogy Neon Genesis Evangelion?
Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok penge angolból, és semelyik fordító nem használt.2015. dec. 14. 18:11
1/9 anonim válasza:
Ez egy fantázianév.
Neon: ~új
Genesis: teremtés
Evangelion: nem jelent semmit, fantázianév (az animében a nagy robotok neve)
2/9 anonim válasza:
Jelentheti az "új évszázad evangéliumát" vagy az "új teremtés evangéliumát". Ugyan van némi köze az anime tartalmához (a tömérdek, föleg zsidó vallási utalás miatt), de szerintem főképp csak egy hangzatos címet akartak és annak meg is felel.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nekem nagyon tetszik ez a cím :)
2015. dec. 14. 19:38
4/9 anonim válasza:
Evangélium=örömhír
Új teremtés örömhíre
5/9 anonim válasza:
6/9 anonim válasza:
Ezek az értelmezések a neon gázra utalnak, ami az új szóról kapta a nevét.
7/9 anonim válasza:
Kicsit későn írok,tudom. A lényeg az, hogy nem véletlenül ez a neve. Ha csak megnézed az animét meg a filmet, akkor nem biztos hogy rájössz, de (spoiler) lényegében egy új teremtés történet elképzelést mutat be. Innen a név. Főleg #2 nek mondom (ne vedd sértésnek)
8/9 anonim válasza:
#7 Eddig azt hittem már, hogy csak én vettem észre, de akkor ezek szerint nem vagyok egyedül.
9/9 anonim válasza:
sajnos nem láttam a filmet, és már az anime is csak dereng, de letudnátok irni, hogyan kapcsolódik az anime az "új teremtéstörténethez"? Mi benne a cselekvés, hogy teremtéstörténetnek lehessen nevezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!