Megéri elkezdeni a Neon Genesis Evangeliont mangában?
Nemrég végignéztem a sorozatot és az End Of Evangeliont és nagyon tetszett, viszont nem vagyok benne biztos, hogy érdemes-e elkezdi a mangát. Egyrészt, mert az anime normálist befejezést kapott, másrészt a manga még elég sokáig futott. (19 év azért mégis valami)
A kérdésem tehát: Ad hozzá valamit a manga az NGE-hez amiért érdemes elkezdeni?
100%ban megéri elkezdeni
Yoshiyuki Sadamoto belenyúlt pár helyen az eredetibe, de szerintem ez inkább előnyt jelent a sztori, karakterek számára.
A rajzok között van pár elképesztően látványos, főleg ha az Omnibus kiadást olvasod, csomó színes art van benne, valamint meg van pakolva egy rakat háttérinfóval is, plusz interjúk a szinkronszínészekkel stb stb.
A mangában sok dolog nyíltabban benne van, mint az animében, de még mindig megvan a jó öreg WTF hangulat (amíg neten utána nem nézel).
Ami kevésbé jó, hogy pár angyal kimaradt, köztük a kedvenceim is (Leliel, Matariel)
A manga egyébként egy alternatív befejezést kapott, nekem nagyon tetszett, van benne egy jövőkép is a világról, miután újra helyreállt a Third Impact után.
Szóval, kérdésedre a válasz: Igen, megéri :)
ha az End-et nem számítjuk, szerintem jobb, mint az anime. (Az End az más kategória, véleményem szerint a legjobb animációs film ami valaha készült)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!