Miért van az az idős házaspároknál? (többi lent)
A nők általában magasabb kort érnek meg, ÉS általában fiatalabbak a férjüknél. Én is inkább özvegy néniket látok a környezetemben, özvegy férfiakat sokkal ritkábban.
A családban egy dédimamára emlékszem még kb. 10 éves koromból is, dédpapára viszont nem, tehát jócskán volt különbség a haláluk időpontja között; de nem tudom, mennyi volt a korkülönbség.
Anyai nagyszüleim között 3 év különbség volt, és a nagymamám 19 évvel élte túl a nagypapát.
Viszont ez nem törvényszerű, mert pl. az apai nagyszüleim között 8 év különbség volt, és nagymamám pont 8 évvel élte túl nagypapámat, tehát azonos kort értek meg.
Szóval nem tudom, fel lehet-e állítani egyáltalán valamilyen "szabályt".
(Félig off, de az is előfordul esetenként, hogy egy szülő a gyereke után egy-két éven belül meghal; ismertem egy ilyen "családot" futólag, a mama már idős volt, a lánya középkorú, ketten éltek együtt, a papáról nem tudok semmit. Temetőben meg láttam sírkövek feliratából, hogy pl. elég fiatal - huszon- vagy harmincvalahány éves lánygyermekek után nemsoká az anya is elhunyt. Szerintem ennek inkább érzelmi okai lehetnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!