Blade Bone kérdése:
Mi történne akkor? Időutazás :D
Figyelt kérdés
Ha a jövőbeni énem visszautazna az időben tegnapra, és ott a tudtomra adna valami infót, amiről ugye mai szepontból nem tudok. Lehetséges lenne az esetleg, hogy az infó csak úgy az időutazás pillanatában bekerülne a memoriámba, vagy újraélném a napot?2015. nov. 25. 23:36
11/16 Ozmium42 válasza:
Minek mennél vissza a múltba holnap, ha már ma megtudod, amit tudnod kellett?
12/16 A kérdező kommentje:
Na igen ez is egyfajta múltnak tekinthető, nagyon érdekes ez is, meg ugye az agyunk is, mivel abban is létezik a múlt amit már megéltünk, sőt valamilyen formában még a jövő is, mert egészen egyszerű oknál fogva képesek vagyunk arra, hogy ha nem is pontosan, de tudjuk mit fogunk csinálni pl holnap. :D Egyébként kíváncsi lennék, hogy a hatás ellenhatás elmélet kihat e a bolygónkra is, hogy létezik e hátramenetben is. :D
Amúgy azért menne vissza a holnapom énje, hogy infót közöljön, így amit ma elrontottam, azt a holnapból tegnapra utazva korrigálná a holnapi énem. :) Így ebből adódóan voltam arra kíváncsi, hogy a jelenben mik történhetnének az emlékekkel. :D
2015. nov. 29. 23:51
13/16 Ozmium42 válasza:
De ha visszautazol az időben, és korrigálsz valamit, akkor utána már okafogyott lesz visszautazni az időben, mert nem történik meg az, amiért eredetileg visszautaztál. Így viszont nem lesz korrigál. Paradoxon.
14/16 A kérdező kommentje:
Igen, de csak miután már megtetted a visszautazást. Pont erre voltam amúgy kíváncsi, hogy mi lesz így az emlékekkel. Mert ugye, ha a jövőm ( x ) amit nem ismerek visszatér a múltamba és változtat, akkor x-nek már a múltban el kéne tünnie, mivel a változás behozásával az ezáltal megélt jövőmben már lehetséges, hogy nem valósulna meg ez az út, mivel a korrigálás megszüntette lényegében az okot, amiért utaztunk. Ebből kifolyólag viszont nem tudom mik lehetnének az emlékekkel, mert tény, hogy a változtatás pillanatában a jövő és a múlt találkozik.Szóval fura. :/
2015. nov. 30. 21:57
15/16 Ozmium42 válasza:
Párhuzamos idősíkokkal lehet feloldani. Vagyis az a jövő, ahonnan visszautazol, megmarad, de az időutazással egy párhuzamos történelmet hozol létre, így a két idősík villaszerűen leágazik attól a ponttól, ahol a módosítás történt. Az eredeti idősík 3rintetlen marad, ezért megtörténhet az időutazás, a másik a módosult jövő, ahol okafogyott az időutazás. Persze ez neked, az első jövőből sovány vigasz, főleg, hogy szerintem nem tudsz visszatérni a kiindulási pontra.
16/16 A kérdező kommentje:
Na hát ez érdekesen hangzik :) de hogy ha megmaradna feltehetően a kiindulási idő, akkor mi gátolná meg a visszautazást? Egyébként szerintem ebben lehet valami, mert ahogy végiggondoljuk, az nem lehet magyarázat, ha csak úgy eltűnnek emberek..
2015. dec. 2. 09:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!