Miért nem működik? (Mágnesességgel kapcsolatos)
Figyelt kérdés
Üdvözlöm! Köszönöm,hogy időt szánt kérdésemre. A problémám a következő: Van egy hengerem,2 mágnesem (2x500mT)és van egy mágnes erősség mérő szenzorom. Tömören annyit kell tudni a szenzorrol,hogyha pl: déli polaritású mágneses térbe lép,akkor bekapcsol,ha északiba akkor ki. Én ezt a 2 mágnest 180°-nyira eltölva egymástól ráraktam a hengerre és a közelébe a szenzort. Ha kézzel forgatom a hengert akkor szépe ki és be kapcsol,viszont ha egy motor segítségével megpörgetem kb 2.000RPM-es fordulatra,akkor nem reagál rá semmit sem. Maga a szenzor nagyon gyorsan tud kapcsolni (1 nanó secundumal). Valakinek van valami tippje mi lehet a baj? (A henger vas anyagú) Válaszokat köszönöm!2015. nov. 25. 14:41
11/24 A kérdező kommentje:
Sebesség nincs megadva,csak annyi,hogy mekkora mágneses erővel lehet ki és be kapcsolni.
2015. nov. 25. 17:51
12/24 anonim válasza:
És, ahogy már előttem is kérdezték, milyen módon ellenőrzöd, hogy kapcsolgat-e?
13/24 A kérdező kommentje:
Egy általam készített elektronika igazolja vissza,de lehet hogy közvetlen rá fogok kötni egy LED-et,csak hogy valóban meggyőződjek róla. Sajnos jobb nekem se jut eszembe.
2015. nov. 25. 17:55
14/24 anonim válasza:
"Maga a szenzor nagyon gyorsan tud kapcsolni (1 nanó secundumal)"
Az még tranzisztoroknál is jó érték. Biztosan nano?
15/24 A kérdező kommentje:
Bocsánat,azt elírtam. 1 mikro secundum (uS). De igazából lényegtelen,hisz az is nagyon gyors! Utólag ellenőriztem csak le,azért bocsánat.
2015. nov. 25. 17:58
16/24 A kérdező kommentje:
Nem titok az adatlapja,itt minden le van róla írva: [link]
2015. nov. 25. 18:02
17/24 A kérdező kommentje:
kb 14V-ról van megtáplálva és elegendő ampert is kap.
2015. nov. 25. 18:04
18/24 anonim válasza:
Mekkora az a henger, amelyre a mágneseket fogattad fel? Nem lehet, hogy a kerületi sebessége már túl nagy, ha a motorral forgatod meg?
19/24 anonim válasza:
2000 RPM-en egy teljes fordulat 30000 us. Bazi nagy keréknek kéne ahhoz lennie, hogy a mágnesek a kapcsoláshoz szükséges néhány mikroszekundumnál rövidebb időt töltsenek a szenzor előtt. 99%, hogy az ellenőrző áramkörben lesz a hiba.
20/24 A kérdező kommentje:
Megcsinálom a LED-es kísérletet és leírom mit tapasztaltam.
2015. nov. 25. 18:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!