Miért nem működik? (Mágnesességgel kapcsolatos)
Figyelt kérdés
Üdvözlöm! Köszönöm,hogy időt szánt kérdésemre. A problémám a következő: Van egy hengerem,2 mágnesem (2x500mT)és van egy mágnes erősség mérő szenzorom. Tömören annyit kell tudni a szenzorrol,hogyha pl: déli polaritású mágneses térbe lép,akkor bekapcsol,ha északiba akkor ki. Én ezt a 2 mágnest 180°-nyira eltölva egymástól ráraktam a hengerre és a közelébe a szenzort. Ha kézzel forgatom a hengert akkor szépe ki és be kapcsol,viszont ha egy motor segítségével megpörgetem kb 2.000RPM-es fordulatra,akkor nem reagál rá semmit sem. Maga a szenzor nagyon gyorsan tud kapcsolni (1 nanó secundumal). Valakinek van valami tippje mi lehet a baj? (A henger vas anyagú) Válaszokat köszönöm!2015. nov. 25. 14:41
1/24 Wadmalac válasza:
Sajnos ebből a leírásból nem egyértelmű az összeállítás, nem ártana róla egy vázlat. Henger, forgástengely, mágnesek helye és polaritás-állása.
3/24 A kérdező kommentje:
Ilyen megoldást tudok csak mutatni. Remélem ez megfelelő.
2015. nov. 25. 14:58
5/24 anonim válasza:
Mit működtet a szenzor? Esetleg mintavételezve van a jele? Ha igen, milyen frekvenciával? Nem lehet, hogy a szenzor rendesen kapcsolgat ki-be, és a probléma az ábrán lényegtelennek nevezett vezetékek túlsó végén van?
6/24 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam,ha kézzel forgatom a hengert (kb 1-5 RPM-el) akkor tökéletesen működik,viszont ha pl 2000RPM-en (ami kb 34Hz) akkor már nem jó.
2015. nov. 25. 15:46
7/24 anonim válasza:
Van rá lehetőség, hogy valamiféle megoldással csökkentsd a meghajtó motor fordulatszámát? Abból esetleg már el lehetne indulni, hogy mennyi az a fordulatszám, amin még működőképes a szerkezet.
8/24 anonim válasza:
Szerintem is elsőként forgasd kézzel egész lassan, hogy úgy kapcsol-e.
A másik a szenzor távolsága. Elég közel van a mágnesekhez? (Vagy esetleg túl közel?)
9/24 anonim válasza:
"Ha kézzel forgatom a hengert akkor szépe ki és be kapcsol"
Bocsánat, ez elkerülte a figyelmemet.
Az adatlapján nincs megadva, hogy ehhez a kapcsolási sebességhez milyen mágneses fluxusra van szüksége?
10/24 A kérdező kommentje:
Dehogynem! +- (észak/dél) 10mT. A mágnes ahogy írtam 550mT-s.
2015. nov. 25. 17:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!