Van itt olyan, aki több diplomával rendelkezik/tervezi, hogy legyen még egy/több diplomája?
Milyen diplomád van, milyet szeretnél, esetleg milyen diplomáid vannak? Az első és a második összekapcsolódik (ha lehet, konkrét szakokat is írhattok)? Mindkettő diploma megszerzése közben dolgoztatok, vagy a szüleitek segítettek?
Én is tervezek egy diplomát majd az első után, de félek, hogy nem bírnám szellemileg/anyagilag. Az elsőt valószínűleg államin fogom elvégezni, ergó a 2.-at saját pénzből kell majd.
A szüleim egyik esetben sem fognak tudni segíteni nekem.
Magyar BA diplomám van, arra építettem a terminológia MA diplomával. Mindkettőt államin csináltam meg, nem bántam meg, mert jóval az átlag felett keresek és szeretem is a szakmám. Szeretnék egy 3. diplomát is, valószínűleg nyelvészetből, hogy bővítsem az ismereteim és esetleg a későbbiekben kutatómunkát is tudjak végezni szakmán belül.
A szüleim sajnos nem tudtak támogatni, elég szegény családból származom, ezért az egyetem mellett mindig dolgoztam, illetve kaptam tanulmányi ösztöndíjat is, ebből éltem. Eleinte kolis voltam, aztán a páromhoz költöztem, közösen tartunk fenn egy kis lakást Budapesten.
23N
Én fizikus Bsc-t végeztem az ELTE-n, és mosg biztosítási és pénzügyi matematikus-közgazdász mesterképzést fogom elvégezni, aktuárius szakiránnyal.
Engem Szüleim mindenben tudnak támogatni szerencsére, amiért nagy köszönettel tartozom feléjük, és a későbbiekben ezt nagyon meg fogom Nekik hálálni.
A 2. szakot leginkább azért választottam, mert semmi pénzért nem kölzönék ki külföldre, és ez a szektor hosszú évek óta az, ahol a legnagyobb az átlagfizetés, de az aktuáriusoké pedig még kiemelkedőbb. A fizika szak pedig nagyon jó alap egy ilyen területhez. És persze érdekel is, csak a pénzért elég szomorú lenne ide menni.
Szia,alkalmazott matematikusként végeztem, most végzem az utolsó tárgyamat programtervező informatikus mesterszakon.
A tandíjat diákhitelből fizetem, és édesanyám nyugdíjából élünk ketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!