Matematikus, pszichológus, riporter?
Az ELTE elméleti matematikus szakát kell végezned hozzá.
Igen lehetséges, a világon mindent lehet matematikailag formalizálni, minden folyamatra, jelenségre lehet alkotni egy (több) modellt, amellyel megpróbálod leírni az adott dolgot.
Az egyik egyetemi tanárom szakterülete pl. az, hogy az emberi kapcsolatokat írja le differenciálegyenletekkel.
"Mi ez az ELTE propaganda?"
Nincsen semmiféle ELTE propaganda, csupán ha valaki ilyen szakra megy, akkor tegye azt az ország legszínvonalasabb helyén. Az ELTE fizikus szakja (vagy ha úgy tetszik az ELTE TTK fizika szak elméleti fizikus szakiránya) a legszínvonalasabb szak az országban, derült ki egy pár éves felmérés nyomán (világviszonylatban is benne van a top 100-ban). Ezután jön az ELTE TTK matematika szakának az elméleti matematikus szakiránya (az elemző szakirány nevetségesen gyenge ehhez képest). A 3. hely a Debreceni Egyetem orvosi karát illeti, ha emlékem nem csal.
Én most végzek a fizikus szakon, de a továbbtanulásom miatt sok matematikus tárgyat is felvettem e mellé, így első kézből tudok beszámolni a dolgokról.
Milyen propagandáról is beszélünk, ha valaki a legerősebb szakor ajánlja valakinek, ahol meg tudja alapozin a tudását?
Amikor 2 látszólag eltérő területet szeretnénk összekapcsolni és párhuzamot felállítani köztük, akkor oda már nem elég a maszatolás meg a gyakorlati eszközök sablonszerű használata; korábbi tapasztalatokra való támaszkodást nélkülözni kell, valami újat kell alkotni, gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!