Hányszoros mikroszkópot vegyek ha kromoszómákat akarok vizsgálni molekuláris szinten?
Elektronmikroszkópot? Fénymikroszkópot? vagy milyen kategóriájút? 5000x vagy nagyobbat?
Tudományos jellegű kérdés.
amúgy nem tudom minek főleg vizuálisan szemlélni a kromoszómákat molekuláris szinten
Cirk és Watson már megkapták érte a Nobel dijat...
tudod vannak a bázispárok, és sokkal praktikusabban lehet vizsgálni őket kémiai úton
illetve hát van még ott ez meg az kutatgatni, de azt szerintem hasonlóan kémiai úton vizsgálnák, nem vizuálisan
1. valószínűleg nem érzed a nagyságrendjét annak, hogy mennyibe kerül egy ilyen. Többe, mint a ház, ahol laksz. Tényleg ennyire jómódú vagy?
2. nem érzed, hogy a készülék megléte esetén sem tudnál vele semmit kezdeni, mert nincs előképzettséged. Vagy már elvégezted az egyetemet, lediplomáztál? Ja, nem, mert akkor már lett volna hozzáférésed ilyenekhez, és nem kellene otthonra is.
Összességében a realitásérzéked elég fejletlen. Egy álmodozó kisgyerek vagy.
"Egyenlőre még tanuló vagyok de ha véletlen eljutok egy adott szintre akkor szükségem lesz egy ilyenre és nem kerülhetem el a megvásárlását."
Hülyeség amit írsz, ha te lennél maga Richard Dawkins vagy Czeizel Endre még akkor sem kéne egy elektronmikroszkóp otthonra
Kb ahhoz tudnám hasonlítani hogy szereted a fizikát, ezért veszel egy hadron ütköztetőt a ház alá vagy egy reaktort a spájzba
Amúgy az a dühítő hogy szembe tűnően fogalmad sincs a témáról, én nem tudom elképzelni ki finanszírozná ezt, de ha netalántán sikerül egy ilyen cuccot szerezned és elmúlik ez a kis fellángolásod mi lesz?
Ott fog szétrohadni a sok milliós berendezés a kis gyerekszobádban miközben egy rakat intézet hozzáértő emberekkel csak álmodik egy ilyen szerkezetről mert nekik viszont nincs rá pénzük?
Ettől leolvadt az agyam... Na lett valami?
Vagy észrevetted hogy a 26.000 az angol font és nem magyar forint? :D barom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!