Szerintetek 500 év múlva lesznek még erkölcsök?
Figyelt kérdés
Minden korban voltak kirívó esetek,de nem ez volt az általános.Arra gondolok például,mára eltűnt az "adott szó";az udvarlás sem olyan mint hajdanán; egyre több a ferde hajlamú és lelkületű fiatal;a vallást sokan divatból gyakorolják stb.,és ezek csak az enyhébb változások.2010. márc. 17. 19:30
1/6 anonim válasza:
Ha 500 év múlva lesznek emberek, erkölcs is lesz.
Az erkölcs az emberek együttélésének egyik velejárója, 50 évvel ezelőtti viselkedés is merően más volt mint a mostani, én nem feltétlenül ítélem el egyik kor erkölcsét sem, csak annyit mondok, hogy ebben a korban amit most élünk nem tudnék azonosulni velük.
Nyilván neveltetéstől, környezeti hatásoktól függ.
2/6 anonim válasza:
Egy kultúra hanyatlása mindig abban mutatkozott meg, hogy lazultak az erkölcsi normák. A legjobb példa erre a Római Birodalom. Mos úgy tűnik (ismét) hanyatlik a nyugati civilizáció. Egyszer összeomlik, újraszerveződik és kezdődik újra elölről.
3/6 anonim válasza:
Erkölcs már az állatvilágban is van.
Nem fog eltűnni soha, legfeljebb átalakul.
4/6 anonim válasza:
Olvasd el a Szép új világ című könyvet!
5/6 anonim válasza:
Amikor én a felnőttéválás küszöbén álltam nagyon hülye erkölcsi normák voltak. Például aki 18 évesen nem ment férjhez azt elnevezték vénlánynak. Meg aki házassága előtt terhes lett, majdnem megkövezték! Mára ez a nézet szerencsére megváltozott.
6/6 anonim válasza:
Bizonyos értelemben 100/200/500/1000 évvel ezelőtt volt rosszabb a társadalmi erkölcs, bizonyos értelemben meg most. Hogy egy példát mondjak, most például elítéli a társadalom ha a szülő érdekházasságra akarja kényszeríteni a gyerekét, 200 éve teljen elfogadott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!