Egy mechanikus működtetésű üzemanyag szivattyú milyen fordulaton működik optimálisan? (paraméterek lent)
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy egy mechanikus elven működő üzemanyag szivattyú (benzin esetén) milyen fordulaton látja el a motort optimális mennyiségű üzemanyaggal, ha a motor 1500-2000 ccm?
Azaz az 1980-as évek autóiba beszerelt alkatrészekről lenne szó. Pontosabban az átlagember számára elérhető járművek esetén. Szóva nem Audi quattro s1, és hasonló (igazából versenyre gyártott, csak a szabályok miatt megalkotott (mint pl Lancia Stratos) jármű esetén) gépeknél. Jellemzően Lada, Moszkvics és társaik...
Hogyan alakult ezen járművek üzemanyag szállítása a fordulat hatására?
Röviden:
A lambda érték jellemzően hol mutatott optimális értéket, azaz mekkora fordulatra tervezték a motort lambda 1 közelihez?
Előre is köszi a választ.
Na igen, a szakirodalom segítene, de több erről szóló könyvet megvásároltam és mégsem kaptam választ a kérdésre. Bár az is lehet, hogy nem a jó könyveket vettem.
Bíztam abban, hogy egy régi szaki, aki még a nethez is ért, megválaszolja nekem ezt a kérdést.
(Anno egy autószerelő az érzékszerveire támaszkodva (semmi műszer) úgy beállította a Ladám karburátorát, hogy páran géppel (akkori) sem tudták.
Sajnos már nincs az élők sorában, hogy megkérdezhessem a varázslata lényegét.
Egyetlen kérdést tett fel, ami ez volt:
Verseny, zöldkártya vagy fogyasztás?
Aki nem értené:
Verseny:
Maximális teljesítmény, azaz nagy fogyasztás, és zöldkártyán bukta.
Zöldkártya:
A maximum teljesítmény, ami még zöldkártyán jó.
Fogyasztás:
zöldkártyán ez is átmegy, viszont pár lóerő beáldozva a fogyasztás oltárán.
Ladáknál volt a "no limit" beállítása. Ez azt jelentette, hogy a két pillangó egyszerre nyit és max teljesítményre beállítva.
szóval ilyen szakiban reménykedtem, hogy erre téved...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!