Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz hogy a regressziós...

Igaz hogy a regressziós hipnózisban lassan telik az idő és mindenre van idő? Illetve hogyan próbálhatnám ezt ki magamon?

Figyelt kérdés
Azt olvastam kulfoldi (angol) oldalakon, hogy olyasfajta modon kiserleteztek, hogy hipnozisban megkertek embereket, hogy bonyolult, komplikalt dolgokat csinaljanak, amikhez jopar ora kell, bonyolult etel fozese. 10 masodperc telt el mire keszen lettek, de tobb orat eltek meg. Nem lenne lehetseges ezt ugy hasznositani, hogy pl. Kevés idöm van valamire, mondjuk 10 perc mulva el kell mennem iskolaba, de gyorsan hipnotizaltatom magam, hogy magamon belul mondjuk kiszamoljak valamit vagy megertsek valamit 10 masodperc alatt majd folytassam a napomat?

2015. okt. 18. 20:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Akárhogy nézzük, 10 másodperc alatt te nem főzöl meg semmilyen ételt, egyszerűen több idő kell, mire egy zöldség megpuhul, hát még a hús! Einstein óta tudjuk, hogy az idő relatív. Na de a kísérleti alanyok és a kísérletet vezetők feltételezhetően ugyanolyan gravitációs térben voltak, és feltételezem, egyik sem haladt fénysebességet megközelítő sebességgel. Tehát kizárt, hogy máshogy telt volna nekik az idő.

Persze az agyműködésük felgyorsulhatott. A mindennapokban is lehetséges a reakcióidő növelése (figyelem! most reakcióidőt írtam), ehhez elég inni egy kis alkoholt. Biztosan lehet gyorsítani is az agyműködést, és csökkenteni a reakcióidőt, de ettől még senki sem lesz Higanyszál az X-menből, pedig jó lenne, de a világ máshogy működik.

Szóval szerintem ez így hoax.

2015. okt. 18. 23:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Neem nem az idô gyorsitasara gondoltam hanem csak az agyon belul a kepzelet es a gondolkozas sebessegere, a tesztalanyok ezt csak almodtak de valosagos emlekeik lettek. Arra gondoltam, hogy ugye ilyenkor jo a kepzeloero, kitalalok egy tervet egy otletet, majd hipnotizalas utan vegrehajtom, egy tervet amihez tobb ora kene de nekem csak par percem van
2015. okt. 18. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!