Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy pszichiáter milyen terület...

LePeDő kérdése:

Egy pszichiáter milyen területeken tud elhelyezkedni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Mint például, hogy lehet kórházban pszichiáter vagy vállalhat magánpraxist, de gondolom más területeken is keresnek pszichiátert, esetleg rendőrségnél van?

2015. okt. 12. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Rendőrségnél, vagy különböző vállalatoknál, aki ellenőrzi, hogy felvehető-e az adott személy.
2015. okt. 12. 18:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Úgy értem a különböző vállalatoknál az ott dolgozó pszichiáter ellenőrzi, hogy felvehető-e a munkába az adott személy.
2015. okt. 12. 18:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Vállalatoknál én úgy tudtam pszichológust alkalmaznak, de köszi a választ :)
2015. okt. 12. 18:39
 4/6 gromo ***** válasza:

Ne keverjük össze a pszichiátert és a pszichológust. Munkahelyeken, alkalmassági vizsgálatoknál pszichológust alkalmaznak ( A pszichológus ugye az emberi viselkedéssel, annak természetével, gondolkodással foglalkozó tudományterület szakembere. )Nem szükséges hozzá orvosi végzettség. Olyan jelenségekkel foglalkozik, melyek a "normális" emberi gondolkodás, viselkedés termékei, ezen jelenségek megértésére tesz kísérletet, akár terápiát is, de gyógyszeres kezelést nem alkalmaz.

A pszichiáter alapból orvos. Az orvosi egyetem elvégzése után pszichiátriai osztályon dolgozik s szakvizsgázik e tárgyból. A feladata a KÓROS elmeműködés tanulmányozása és gyógyítása. Gyógyszeres kezelést is indikálhat szemben a pszichológussal.

Pszichiáterre más területen nemigen van szükség, mint a szakterületéhez tartozó betegségek kezelésében, ezért nem nagyon tudom, hogy az általad is említett területeken kívül tudná e kamatoztatni szakképzettségét.

Munkahelyeken pszichológusokat alkalmaznak.

2015. okt. 13. 21:52
 5/6 gromo ***** válasza:
Ja, igen. A rendőrség, bíróságok kétségkívül igénybe vehetik igazságügyi elmeszakértő munkáját, de ezek általában igazságügyi orvosszakértői vizsgával is rendelkező pszichiáterek, akiknek nem feltétlenül ez a főállásuk.
2015. okt. 13. 21:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, erre voltam kíváncsi :)
2015. okt. 17. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!