Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az, hogy végtelen? értem a...

Mi az, hogy végtelen? értem a szót persze, de felfoghatatlannak tartom.

Figyelt kérdés
szóval mi az a végtelen?
2010. márc. 13. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem végtelen csak elméletben létezik, mint például matematika, de gyakran a megszámlálhatatlanul sok jelzőjeként használják, gyakran hallottam, hogy a fekete lyuk végtelen nagy sűrűsége van, ami természetesen nem igaz, hiszen van sűrűsége, le lehetne írni számként, de nem tudjuk.
2010. márc. 13. 19:25
 2/4 Silber ***** válasza:
A mindennapi körülmények között, tehát fizikálisan valóban nem létezik végtelen, csupán kifejezhetetlenül nagy. Maga a végtelen jelző csupán filozófikus értelemben létezik, de használjuk még a tudományokba is, mert nagyban megkönnyíti a munkát. Egyetlen szóval ki tudnánk fejezni a következő mondatot, pl. a határértékszámításoknál: "és így tovább az értelmezési tartomány minden soron következő n+1 tagjára".
2010. márc. 13. 21:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Ami már felfoghatatlanul nagy,kicsi stb. az végtelen az agyunk számára.Ezért tartod(nem vagy egyedül Kb. 6 milliárdan vagyunk ezzel így) felfoghatatlannak!:)
2010. márc. 14. 10:24
 4/4 anonim ***** válasza:
A végtelen az a pont a térben, ahol a korlátlan nagyítással rendelkező távcsővel elnézve egy sínpár között, összeér a kettő.:)
2010. márc. 14. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!