Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik a világ legnevetségeseb...

Melyik a világ legnevetségesebb elmélete?

Figyelt kérdés
Nem a nullsík meg ilyen netes baromságokra gondolok, hanem igazi tudósoktól vélt igazi elméletek, amik egyenlőek egy viccel. Milyeneket ismertek? Asszem én egyről tudok h David Icke szerint a Hold egy reptoid űrhajó, de kétlem, hogy ez a legnevetségesebb elmélet... milyeneket ismertek?
2015. szept. 16. 18:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A tudomány is produkál hülye elméleteket, de ezek idővel feledésbe merülnek.

Csak a legelszántabb levéltár kutatók akadnak ilyenekre.

A flogiszton-elmélet (kémia) nem különösebben nevetséges, de viszonylag ismert.

Egyetlen, hibás kísérlet alapján alkotta meg valaki. A kémcsövén egy parányi repedés volt. Talán ma ezt lehet megmosolyogni.

- - - - - - -

De mivel humorra vágytok, élcelődök egy kicsit:

A #3 Válaszadó bizonyára egy a Bibliát szó szerin értelmező szekta híve.

Ősi hiedelem:

VÉR = LÉLEK

Tegyük fel, hogy igaz! Akkor:

- A lélek bizonyos szabályok betartásával egyik emberből a másikba átömleszthető.

- A lélek konzerválható.

- A lélek ultracentrifugával alkotórészeire bontható, és újra egyesíthető.

- Biztató kísérletek folynak mű-lélek előállítására.

Stb...

2015. szept. 17. 10:48
 12/17 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nekem helyből a diktátorok házitudósai ugrottak be. Hitleré a katonabakancsok talpának orr- és sarokrésznél erősebb kopásából fejlesztette ki az elméletét, miszerint a föld belül üreges és mi a belső felületén élünk.

Sztálin mezőgazdasági házitudósa fejlesztette ki azt az ágas búzafajt, ami egy száron több kalászt hoz, aztán kiderült, a termelékenységet nem hogy megdobta, de visszavetette, mert a növény sokszoros térközzel nő csak.

2015. szept. 17. 12:10
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

A Hold-egy-űrhajó-elméletet nem csak David Icke hirdeti, sőt, két szovjet tudós vetette fel először:

[link]

The hypothesis was put forth by two members of the then Soviet Academy of Sciences, Michael Vasin and Alexander Shcherbakov, in a July 1970 article entitled "Is the Moon the Creation of Alien Intelligence?"

Sőt, a XX. század első felében még az is népszerű elképzelés volt, tudományos körökben is, hogy a Hold valamiféle optikai illúzió, ill. annak eredményeképpen látjuk sokkal nagyobbnak, mint amekkora valójában, hiszen máig sincs kielégítő magyarázat arra, hogy lehet egy ilyen kis bolygónak, mint a Föld, ilyen óriási Holdja. Számos olyan tény van, ami a Hold mesterséges mivoltára / idegen származására utalhat, pl. a forgási és keringési sebesség átlagának egyezése, olyan izotópok, amelyek máshol a Naprendszerben nem megtalálhatóak, a kráterek alakja alapján a regolit alatt valami annál sokkal keményebb van, ami a Nasa mérései szerint fémesen rezonál, stb. Úgyhogy ez még nem egy lerendezett kérdés. De hát a tudomány ilyen. A régmúlt legtöbb tudományos elmélete ma nevetséges, pl. a középkori ősnemzés, de ha belegondolsz, tulajdonképpen az is röhelyes elképzelés, hogy a Föld a világegyetem középpontja. De ami ma tudományos tény, abből 500 év múlva sok minden szintén vicc lesz. Téves az az elképzelés, hogy a tudományt régen a vallás "korlátozta", de ma már "szabadon és objektíven" működik. A társadalmi trendeknek és az azokat vezérlő ideológiáknak a tudomány mindig alá volt és lesz vetve, ma is létezik "tudományos eretnekség", kutatók, egyetemi tanárok tudnak erről mesélni...

2015. szept. 17. 16:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Talintuli, honnan szedsz te ekkora ökörségeket, hogy a tudósok a XX. század elején optikai csalódásnak tartották a Holdat? Téged múzeumban kéne mutogatni, mert ilyen hülyeséget még Plazmafizikus Zoli sem mert még leírni.
2015. szept. 17. 21:23
 15/17 anonim ***** válasza:

Új fordítás:

3Mó 17:11

Mert a test lelke a vérben van, és én az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelést szerezzen értetek. Mert a vér a benne levõ lélek által szerez engesztelést.

Károli:

3Mó 17:11

Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levõ élet által szerez engesztelést.

A test lelke nem egyenlő az ember lelkével, mert az ember test+lélek+szellem.

Másrészt "a vér a benne lévő lélek/élet által" azt jelenti, hogy a vérben van a lélek/élet, nem pedig vér=lélek, ez különbség.

2015. szept. 18. 09:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Hiszed vagy nem, ma is vannak őrültek, akik még mindig ebben hisznek:

[link]

2015. szept. 18. 11:34
 17/17 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy vannak őrültek, akik még mindig ebben hiisznek. De a kérdésemre nem válaszoltál: honnan szeded azt az orbitális baromságot, hogy a tudósok optikai csalódásnak tartották a Holdat a XX. század elején? Jelölj meg forrást erre, ne a mai ezós elmebetegek gyűjteményét linkeld, kérlek! A látszó méretéről nem mondok semmit, rég tudják, mitől látszik nagynak a horizont közelében. Sokkal régebb óta tudják, hogy felelős az árapály-hatásért a tömegvonzása miatt. Ezért tudósok sosemm ondták rá, hogy csak látszólag van ott. Szóval vagy hiteles forrást linkelj, vagy ismerd be, hogy nem értesz semmit a téged körülvevő világból, és hagymázas álomvilágba menekülsz előle, mint a többi ezós pistike!
2015. szept. 18. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!