Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik színskálában látja az...

Melyik színskálában látja az emberi szem a legtöbbet?

Figyelt kérdés
Magyarul, arra lennék kíváncsi, hogy melyik az a színskála aminek az elejetol a végéig a legtobb különbozo színt latja az emberi szem. Neten már olvasgattam, anno valahol a pirosat olvastam, mostmeg furt zöldet olvasok, de szerintem nqgyon de nem a zöld a legszelesebb skala hanem a piros. Kösz a válaszokat.

2015. szept. 15. 19:36
 1/7 anonim válasza:
20%
wörös
2015. szept. 15. 19:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik nekifutásra értettem meg, mire gondolsz.

Akármennyire is másoknak hisszük magunkat, mint az állatok, azért csak mi is ugyanolyan lények vagyunk.

Az életbemaradáshoz a természetben leggyakoribb zöld szín megfelelő észlelése a legfontosabb. A legtöbb árnyalatot zöldből tudjuk elkülöníteni.

A színlátás egyébként meglehetősen összetett, többféle elmélet létezik.

2015. szept. 15. 23:05
 3/7 anonim válasza:
Zöld
2015. szept. 17. 15:37
 4/7 anonim ***** válasza:
A zöld. Miért? Azért, mert pont az esik a fényspektrum közepébe, így a szivárvány középső színe is.
2016. nov. 1. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem azért, mert a spektrum közepébe esik. Evolúciós kérdésekben nem vagyok járatos, ezért fordítva el tudom képzelni. Azaz a látható színtartomány alakult úgy, hogy középre essen, mert hogy ez a legfontosabb szín. De koránt sem biztos.
2016. nov. 1. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

4vagyok

Nem gondolom, hogy csak azért, mert a növények levelei és a fű zöld, még az a legfontosabb szín az ember számára. Ráadásul aaalig van zöld gyümölcs (ami érett) és alig van zöld állat (amit megeszünk). Tehát, ha az evolúció szemszögéből nézzük, inkább a vörös színű dolgokat kéne a legjobban megkülönböztetni, mert ilyen egy csomó bogyó, gyümölcs, gomba, ehetőek és mérgezőek egyaránt. Nem ritka a természetben a vörös. Itt a naplemente, valamint a fák lombhullatása is, ezek is piros színnel járnak. Vagy ott a tűz is...

2016. nov. 4. 17:01
 7/7 anonim válasza:
Fargo 1 évad 4.rész kb 40.perc tájékán,hogy miért a zöld ! :D
2019. dec. 24. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!