Van egy Canon EOS 500D-m hozzá tartozó kitobival. Lehet ezzel olyan felbontású képet készíteni, mint ami az emberi szem retinájára vetül? Milyen távolra kell fókuszáljak? Hogyan lehet kiszámítani?
Figyelt kérdés
2014. dec. 14. 14:41
1/5 anonim válasza:
Különösebb magyarázkodás nélkül: ez egy nagyon-nagyon-nagyon hülye kérdés. Most fölkapod a vizet, de (jóval) később be fogod látni (vagy nem).
2/5 anonim válasza:
Ezt a kérdést egyszerűen képtelen vagyok értelmezni. Egyszerűen nem látok semmi összefüggést a fényképezőgép felbontása, az emberi retinára vetülő kép és a fókusztávolság között.
3/5 A kérdező kommentje:
nem értem, hogy mi nem érthető :)
Az emberi szem felbontóképessége valamekkora. És a látószöge fix, a fókuszt tudja állítani. Egy fényképezőgép felbontóképessége adott látószöggel megintcsak valamekkora. De ha jól tudom fényképezőgépek esetén ez függ a fókusztávolságtól is adott obi esetén. De ha nem, nekem úgy is jó. A kérdés lényege, hogy lehet-e, és ha igen, akkor milyen paraméterekkel az emberi szemhez hasonló felbontású képet csinálni? A válasz vagy az, hogy nem, mert a Canon EOS 500D nem elég jó ehhez a kitobival, vagy a válasz az, hogy igen, de csakha elég kicsi a látószög, aminek ezek és ezek a paraméterei ... Nem?
2014. dec. 14. 20:58
4/5 anonim válasza:
Ez a kérdés egyáltalán nem hülyeség.Az ember szeme nagy látószögű,18mm nem elég hozzá, főleg úgy, hogy szemből kettő van, és úgy rak össze egy képet.Tudósok állítása szerint a szem (kb.) 576 Mpx felbontású.Komolyabb, és lényegesen drágább felszerelésre és hozzáértésre lenne szükség, hogy az emberi szemhez hasonló látvány tudj produkálni.Ha próbálkoznál, nagyobb látószögű obit használj és ne AF, hanem MF módban legyen, előre eltervezett gyors fókusszal.Úgy még talán jól lehet utánozni.
5/5 A kérdező kommentje:
nem akarom az egész emberi látóteret, csak egy részletét, de azt pont megfelelő felbontással. Lehet hogy ahhoz makrózni kell?
2014. dec. 17. 22:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!