Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet kiszámítani hogy...

Hogyan lehet kiszámítani hogy hogyan mozognak a töltések vezetékekben, áramköri elemekben? (lent)

Figyelt kérdés
Arról tanultam hogy töltések hogyan hatnak egymásra de arról még nem volt szó hogy a vezetékekben vagy áramköri elemekben hogyan és hogy áramköri elemek körül adott módon helyezünk el töltéseket akkor arra hogyan reagálnak.

2015. szept. 12. 14:57
 1/5 anonim ***** válasza:
2015. szept. 12. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Mire vagy pontosan kíváncsi? A pozitív töltések mindig a térerősség irányában mozognak, a negatívak meg azzal szemben. Hogy milyen sebességgel, az is kiszámítható. Egy normál vezetőben általában mm/s nagyságrendű sebességgel, vagy még annál is lassabban.

Az elektromos energiát igazából nem a töltések közvetítik, hanem az elektromos tér.

2015. szept. 13. 01:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy szimulációs programban töltéseket adott módon elhelyeztem és arra vagyok kíváncsi hogy hogyan változnának meg a dolgok ha adot részeket vezetővel kötnék össze.
2015. szept. 13. 11:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Csak ezt a programmal nem lehet én meg biztosra akkarom tudni hogy mi lesz akkor.
2015. szept. 13. 12:23
 5/5 anonim ***** válasza:
A vezetővel összekötött részek azonos potenciálra kerülnek, ennek megfelelően fognak elmozdulni a töltések.
2015. szept. 13. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!