Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Mátrix elmélet...

Mit gondoltok a Mátrix elméletről?

Figyelt kérdés
Ma láttam, utána is néztem, elgondolkodtató. Megnéztem ennek örömére a filmet is, bennem igen erős gondolatokat hagyott. Mi van, ha a dinoszauruszok se léteztek, csak odaprogramozták a csontvázaikat, hogy később megtalálják őket, és kizárják a program leleplezésének lehetőségét.

2015. aug. 25. 19:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Volt már rá példa, hogy találtak hibát a mátrixba, pl dejavu, gyanús alakzatok, képtelenségek.
2015. aug. 25. 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ez egy film. Az ugynevezett Matrix-elmelet egy puszta fantazian alapulo, tokeletesen spekulativ elmelet, meg a kitalaloja szerint is kb. 20% az eselye, hogy igaz.
2015. aug. 25. 19:54
 3/6 Tislerics Máté ***** válasza:

A filmben csak egy bizonyos korba helyezik be az ott szereplőket, a gépek akár a középkorba is bedobhatnának.

A film nem zárja ki a múlt létezését. A gépek azt a tudást használják fel, amit addig az Ember megismert a világból :)

Az hogy a dinoszauruszok nem is léteztek csak odaprogramozták őket az már egy másik történet. Persze ez amúgy lehetséges csak én nagyon meglepődnék raja. :D

A film sokak szemét felnyitotta, hogy a világunk nem is biztos hogy úgy működik, ahogy elképzeljük. Az egyik legérdekesebb és leginnovatívabb tudományos-fantasztikus történet amit valaha tapasztaltam. Talán az Ember a Földről c. film képes még ilyen magaslatokba törni. :)

2015. aug. 25. 23:09
 4/6 Tislerics Máté ***** válasza:
Most hogy kicsit jobban belegondolok és a múlt nem is létezett, akkor az azt jelentené, hogy a "szimuláció csak pár évtizede kezdődött, amikor elhelyeztek fiatal és idős embereket egyszerre. Lehet hogy a jövő se létezik akkor... mondjuk arra nem is lenne szükség, hogy ne bukhasson le a rendszer. :) Lehet hogy csak egy értelmes lény szimulációkat teremt. És az ott "élő" emberek, mint egy karakter egy videojátékban csak irányítva vannak egy Mesterséges intelligencia algoritmussal. Amit persze az a "felső hatalom" írt... :) Ha megunja a szimulációt, akkor meg csinál egy másikat, vagy nem :D
2015. aug. 25. 23:27
 5/6 Tislerics Máté ***** válasza:
100%
Ha virtuális valóságban is élünk, akkor az szerintem az ősrobbanással kezdődött. ;)
2015. aug. 25. 23:33
 6/6 anonim válasza:
Nem úgy van hogy a Mátrix - azon a ponton ahol már nagy baj van a működésével - újrabootol, és egy korábbi mentett állást tölt vissza? Ezért van következő Neo, és ezért is tudja az Orákulum megjósolni az eljövetelét.
2015. aug. 26. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!