Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Segítség kellene matematikából...

Segítség kellene matematikából 9 osztályos tananyagból?

Figyelt kérdés
Főleg függvényekről lenne szó,van valaki tudna segíteni kérem szánjon rám egy kis időt.. nagyon fontos lenne!

2015. aug. 20. 14:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Rajta, jöhet!
2015. aug. 20. 14:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Mindenről lenne szó a függvénnyel kapcsolatban,mert nem értem a dolgokat..Nem tudom milyen képletet tanuljak meg ha azt sem tudom,hogy miről van szó
2015. aug. 20. 14:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Csak nem pótvizsgára készülsz hogy nyári szünetben ilyennel jössz? Menj el magántanárhoz.
2015. aug. 20. 14:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Milyen "képletet" akarsz te megtanulni?
2015. aug. 20. 15:33
 5/11 anonim ***** válasza:

a függvény nem más, mint egy változó és a hozzá rendelt eredmény attól függően, hogy mennyi a változó

mondjuk X függvény egy egyenes X=1 nél y=1 x=2nél y=2

2X-nél X=1 Y=2 X=2 Y=4

táblázatosan megcsinálod -2 +2 között sok hiba nem lehet

tudni kell az abszolutérték függvényt a négyzetgyököt a x^2-t meg az egyenest azt annyi

esetleg szoktak zérushelyet kérdezni azt jelenti, hogy hol metszi a függvény az x tengelyt vagyis f(x)=0

mondjuk az f(x)=abs(x-2) ez egy V alakú abszolutérték függvény ami "felfelé nyit" -> 0=abs(x-2) ez egy pont és ha elvégzed az egyenletet akkor te is meg tudod mondani hogy hol van ez a pont vagy pontok

vagy zh1=-x+2=0 vagy zh2=x-2=0

mind a kettőre -2 jön ki, és ha ábrázolod tényleg a -2ben van az egyetlen zérushelye

minimum maximum monotonítás értelem szerűen...

nekem ez elég bagatell dolog lévén hogy mérnökire járok, úgyhogy ha kérdésed van akkor most tedd fel

2015. aug. 20. 15:37
 6/11 anonim ***** válasza:

elrontottam, mert +2 jön ki a zérushelyre

nem az igazi itt számolni

na de lényeget érted remélem

2015. aug. 20. 15:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Jaja, írd ki, másnak is tanulságos lehet. Amúgy a youtube-on most már van fenn egy csomó videó, szabadon tanulhatod. Könyvtár tele van mindennel, keress magadnak megfelelőt.

Obádovics: Matematika c. könyvet tudom ajánlani, abban középiskolai szintig benn van minden. Ha az nem elég, akkor felsőbb matematika.

2015. aug. 20. 17:46
 8/11 anonim ***** válasza:
#6 Amúgy ezt az abszolútértéket grafikusan a legegyszerűbb megoldani, nyílván +-2 a megoldás, ránézésre látszik.
2015. aug. 20. 17:47
 9/11 anonim ***** válasza:

lehetett volna tologatni pluszban fel és le szorozni osztani ráadásul nem is egész számmal :)

de ha mindig így csinálja és nem esik bele a majd megoldom grafikusan csapdájába akkor nem lehet baj

2015. aug. 20. 17:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Abszolútértékben lineáris feladatoknál véleményem szerint mindig a grafikus módszer a legjobb, ezt akár egy óvodás is megcsinálhatná, annyira egyszerű és triviális lehetőség.

Az analitikus számítás sokszor kevésbé átlátható, nagy a hibalehetőség, márcsak azért is, mert sokan megzavarodnak az előjelekben, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja.

Persze mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. Mivel ezen témakörhöz nagymértékű geometriai szemléletmód csatolható, így érdemes ezzel élni.

2015. aug. 20. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!