Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mensa online teszten 125...

A mensa online teszten 125 feletti IQ jött ki. A hivatalos teszten 100 alatti?

Figyelt kérdés

Pár hónapja megcsináltam az online tesztet, akkor is 025 feletti jött ki azt írta elértem a maximumot.

Viszont a rendes írásbeli teszten picit ráparáztam az időre, borzasztó lassan csináltam, annyit kaptam, hogy 100 alatti az eredmény.

Elég nagyot csalódtam, mert persze gondoltam, hogy nem teljesen reális az online teszt, ezt mégse gondoltam.

Konkrétan retardáltnak érzem magam...

Végül úgy döntöttem kitöltöm még egyszer az online tesztet úgymond önigazolásként, és megint 125 feletti jött ki "elértem a teszt maximumot"...

Nem értem, hogy miért van ekkora különbség.

Igazából milliószor könnyebbnek éreztem az online tesztet, annál, amit írásban írtunk.

Érdemes lenne valamikor ismét megírnom, de annyira megalázó volt... Hogy elment tőle a kedvem.

Eleve nem azért mentem, hogy bekerüljek a menzába, de ott rajtam kívül mindenki azért volt ott. Én csak kíváncsi voltam mennyi az IQ-m.

Mi a véleményetek erről a helyzetről?

Egyébként 24 vagyok.

2015. aug. 17. 13:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"Mi a véleményetek erről a helyzetről?"

Nekem az a véleményem, hogy egyértelműen nem vagy retardált, legalábbis az alapján ahogy és amiket írsz, minimum átlagos értelmi képességű vagy, de nyilván ezt te is pontosan tudod.

Az otthoni tesztet nyugodt körülmények között, laza hozzáállással írtad, a másikra meg rágörcsöltél.

Bizonyára hallottál már róla, hogy vannak emberek, akiket debilizál a stressz. Jómagam is ezek közé tartozom, így pontosan tudom, milyen szintem képes hazavágni a szellemi teljesítményt a nem megfelelő érzelmi vagy idegállapot.

Én is megírtam a hivatalos tesztet, és meglepően jól sikerült, meggyőződésem, hogy azért, mert nagyon feldobottan, és totál stresszmentesen álltam hozzá. (Gyesen vagyok otthon, nagyon jólesett végre kimozdulni, és felnőtt emberek között lenni. :)

Én biztos, hogy megírnám még egyszer a helyedben, de csak abban az esetben, ha képes lennék elengedni az ezzel járó görcsöt.

Föl a fejjel, tuti, hogy okos vagy! :)

2015. aug. 22. 16:03
 12/17 anonim ***** válasza:
47%

Ugyan mar lassan egy honapos kerdes, de csak annyit mondanek, hogy nem hiszem hogy olyan hu de sokat befojasolnanak a korulmenyek. En azert mentem el a rendes tesztre, mert ingyen volt, aztan most miert ne. 135 feletti eredmenyt kaptam. A korulmenyekrol meg azt kell tudni, hogy koncert utan, par ora alvassal, masnaposan irtam meg, ezek mellett ugyan ugy csukott ablak es sok ember egy kis osztalytremben, raadasul a legerosebb korosztalyba tartozom, es ugye szamit, hogy valaki ugyan annyi feladatot mennyi idosen oldott meg helyesen. Egyebkent faszsag az egesz. Avval, hogy most tudom hogy 100-bol 1 vagyok nem leszek se instant milliardos kutato, se setalo konyvtar, vagy sikeres vallalkozo. Ismeroseim kozott is van boven atlag koruli, megsem erzek tul nagy kulonbseget, ugyanugy elvagyok veluk is. Amugy meg, konnyen el tudod donteni, hogy melyik teszt volt helyes: ha eszreveszed az apro hibakat a mindennapokban, szeretsz vitazni, van sajat velemenyed nem csak dolgokrol, hanem az egesz vilagrol, keresed az osszefuggeseket, sokszor erzed azt, hogy nem igazan ertik amirol beszelsz meg miert beszelsz rola egyatalan, szereted a szovicceket es a fejtoroket, akkor valoszinuleg az online teszt eredmenye az igaz; ha most elolvasva es atgondolva az van benned, hogy hat lehetseges hogy volt ilyen erzesem egyszer-ketszer, vagy tok uj dolgokat irtam le, akkor meg a hivatalos tesztre tippelnek. Ha az utobbi, akkor viszont konnyen lehet, hogy a nagy raparazas miatt 2-3 feladatot elrontottal ugy, hogy egyebkent ertetted. Ha azok helyesek siman feltolhatjak 100 fole az eredmenyt. De ha meg mindig nem sikerult hova tenned a dolgot, csinald meg a dan es norveg online tesztet, atlagold a ket eredmenyt es az ugy mar egesz megbizhato.

(Ha eszrevetted, hogy ugy kezdtem, hogy "csak annyit mondanek", es megfordult a fejedben olvasas kozben, hogy nem is csak annyit mondtam, akkor nem kell problemaznod, az atlagnal joval logikusabban gondolkozol. :D)

2015. szept. 9. 14:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Bocsi az ablakos hibaert, nem figyeltem mit olvasok :D
2015. szept. 9. 14:14
 14/17 anonim ***** válasza:

"korulmenyekrol meg azt kell tudni, hogy koncert utan, par ora alvassal, masnaposan irtam meg, ezek mellett ugyan ugy csukott ablak es sok ember egy kis osztalytremben"

.

Nálam dettó, zombi voltam de 7 perccel a vége előtt végeztem. Bár biztos lassabb voltam mint kipihenve. Aminél ez halmozódik azok a komplexebb feladatok. Állásinterjún kevés alvással 4szer annyi idő alatt oldottam meg egy feladatot mint kipihenve.

2016. szept. 5. 14:29
 15/17 anonim válasza:
50%

Mi lett végül? Elmentél újra?

Nálam az volt, hogy összeragadt az első két lap, és csak a felénél vettem észre, hogy eggyel elcsúsztak a válaszok. Még jó, hogy észrevettem. (Lehet a teszt része).

Egyébként az online 125 feletti lett. a papíros meg 130-134. Egyszer írtam meg. Tag is lettem.

Aki azt mondja nem ér semmit, annak valószínűleg alacsony...

Én egyébként nem vagyok elszálva vele, mert önmagában nem elég semmire, az igaz. Nekem van hozzá elég magas lexikális tudásom is, számos területen, és még egy nagyon erős barkács hajlam is társult hozzá. Szóval a példaképen Tony Stark :D

2018. ápr. 26. 12:07
 16/17 laji2 ***** válasza:
100%

Kérdező: a kérdése helyesírása, központozása alapján ítélve a 100 vagy az alatti tűnik helytállónak. Ne vegye sértésnek, tárgyilagos megjegyzés.

Említik páran a vizsgakörülményeket. Én is disznóságnak tartom, de egy valamire jó: hogyan teljesítünk nem kifogástalan körülmények közepette. Igaz, a mai számgépes világban egyre inkább megoldható a fontos döntések kényelmes helyszínen megoldása, de akkor is adódnak váratlan, gyors döntést igénylő helyzetek.

2021. jún. 4. 16:30
 17/17 anonim ***** válasza:
58%
részvétem
2021. jún. 4. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!