A 23. -as szám miért van tele rejtélyekkel? Miért pont ez az a szám amely sok érdekességet mutat? Mi a titok?
Találj ki egy számot, akármelyiket.
Tegyünk próbát. Legyen mondjuk a 41.
Ez prímszám, ha a számjegyeit összeadom, 5-öt kapok, az meg pont az ujjaink száma a kezünkön. Hihetetlen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
2014-ben legtöbbször a 41-es számot húzták ki a hatoslottón.
Ha a betűk értéke az ábécében elfoglalt helyük szerint alakul, vagyis a B, mint a második betű kettőt ér, az A egyet, a C hármat, a H pedig nyolcat, j.S.Bach neve pont 41-et ad. A Bach önmagában pont a fordítottját, 14-et.
(Bach 1750-ben halt meg, 1+7+5+0=14).
A 41-et, ha római számmal leírod, érdekes módon pont egy becézett magyar női nevet ad.
A 41 pont a 14. prímszám.
Folytassam?
Bármilyen számról össze lehet rakni ilyen alaptalan misztikus "ténygyűjteményt".
Turpisság feltűnt valakinek?
Segítségként megjegyezném, az összes ilyen gyűjteménybe dugnak hamis infókat is, ami nem tűnik fel elsőre.
Én is megtettem. :)
> „A 41-et, ha római számmal leírod, érdekes módon pont egy becézett magyar női nevet ad.”
XLI? Az minek a becézése?
> „A 41 pont a 14. prímszám.”
A 37 a 12., ezt fentebb írtam, a 41 így a 13. lesz. (Márpedig 37-ről Sheldon mondta, hogy az a 12. Tehát az a 12. kell legyen.)
> „Igen, de Z+ ban nyilvánvalóan az az egyetlen páros prím az összes többi páratlan triviálisan, nyilván erre értettem...”
Igen, mint ahogy Z+-ban nyilvánvalóan a 3 az egyetlen 3-mal osztható prím, 5 az egyetlen 5-tel osztható prím, 7 az egyetlen 7-tel osztható prím, 11 az egyetlen 11-gyel osztható prím,… 333 331 az egyetlen 333 331-gyel osztható prím,… Én is nyilván erre értettem, nem?
/"> „A 41-et, ha római számmal leírod, érdekes módon pont egy becézett magyar női nevet ad.”
XLI? Az minek a becézése?/
Bingó! :D
amikor az ember gyorsan próbál utánagondolni, megvezeti az egyes illetve a 4-es szám képzése az egyessel, ez alapján ILI ugrik be a helye XLI helyett. :)
/> „A 41 pont a 14. prímszám.”
A 37 a 12., ezt fentebb írtam, a 41 így a 13. lesz. (Márpedig 37-ről Sheldon mondta, hogy az a 12. Tehát az a 12. kell legyen.)/
Ismét bingó. :D
1,2,3,5,7,11,13,17,19,23,29,31,37,41, így a 14., de az egyes nem minősül prímszámnak. :D
> „Bach 1750-ben halt meg, 1+7+5+0=14”
1 + 7 + 5 + 0 = 8 + 5 = 13. De cserébe 28-án halt meg, ami 2*14.
> „5-öt kapok, az meg pont az ujjaink száma a kezünkön.”
Kivéve akinek valamelyik ujját levágták. Például Ady Endrének.
Ezzel már majdnem olyan rossz az arányod, mint a kérdezőnek, ráadásul 6-os lottósat nincs kedvem ellenőrizni.
> „j.S.Bach neve pont 41-et ad”
J –> abcdefghij –> 10,
S –> abcdefghij klmnopqrs –> 19,
BACH: 2 + 1 + 3 + 8 = 14,
10 + 19 + 14 = 43. De ha a q-t nem számítjuk betűnek, akkor 42, ami 3*14, mert Bach neve pont 3 tagból áll.
Zsír!
:D
A hatos lottós speciel igaz volt. :D
Na ennyit az ilyen misztikus számokról. :D
Egyébként jó játék, szerintem próbálja ki mindenki, aki végképp el akarja veszteni a hitét az ilyen számmisztikákban, hasra ütve válasszon egy számot és utána 10 perce van, hogy összegyűjtsön legalább 5 misztikus összefüggést a számmal, gugli használata engedélyezett.
:D
Ha valaki le akar ragadni a 23-nál, itt egy jóval bővebb gyűjtemény, ami tartalmazza a kérdező által felvetetteket is:
> „Ha valaki le akar ragadni a 23-nál,…”
2014-ben a hatos lottón a 23-at húzták ki legkevesebbszer, pontosan 1-szer. (A 41-et pedig 15-ször.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!