Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Pótvizsgára kaptam feladatokat...

Pótvizsgára kaptam feladatokat ésaz az egy baj van, hogy ez az egész menne de belekezdeni nem tudok. Többi lent Aki tud segítsen ?

Figyelt kérdés

Leírok egy-egy példát és örülnék ha valaki segítene benne, mert azután már menne, de így semmi😞

Szorzattá alakítás:

16x²-9= ?

25-x²=?

Végezd el a feladatokat, majd egyszerűsítsük az eredményt:

17a³b²/50x⁴y²  10x³y/34a²b= ?? (Itt a per jel a törtre utal máshogy nem tudtam megoldani)

Végezd el az algebrai törtek összevonását

3/4y²+1/2y-5/y = ??

Előre is köszönöm a válszokat🙈✨

2015. júl. 15. 20:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9.ben engem is meg akartak húzni, meg 10.ben is

aztán elmentem matekfaktra :) idén érettségiztem 75% lett a matek

bírom az ilyen arcokat, akik nekiállnak magyarázni, hogy jajj a matek az könnyű, meg 9.es anyag pfff... mintha ők így születtek volna

olyan ez mint amikor tetszik egy csaj és azt mondják, hogy csak oda kell menni. ja mintha az olyan könnyű lenne

az én problémám alapvetően az volt, hogy tételesen értettem az alapokat, a bonyolultabb feladatok megoldásában viszont már nem szereztem gyakorlatot, így a dolgozatok nem is sikerültek jól. gyakorolni kell...

Javaslom neked is, hogy kezdd el az alapoktól, mert ezek már advanced feladatok, bizonytalan alapokkal nem tudom miért elvárás, hogy valaki kenje vágja. Majd belejön, türelem.

Sok tanár nem enged függvénytáblázatot használni, ami szerintem egy elég nagy hülyeség, hiszen sem az érettségin sem az egyetemen sem az életben nem kell az ilyen jellegű segítséget nélkülözni. De középiskolában igen...

15 oldal. Nyisd ki, érdemes tanulmányozni.

Ezeket a képleteken amúgy NEM KÖTELEZŐ MEGTANULNI. Elég ha tudod milyen jelölés mit jelent. Minden tagot minden taggal meg a hasonló hülyeségek erről szólnak, csakhogy ne kelljen mindig végigjátszani kitalálták az azonosságokat.

16x^2-9

olyasmit kell keresni (fv táblázatban), hogy a^2-b=valami szorzattá

Na most van itt egy képlet, hogy a^2-b^2=(a+b)*(a-b)

tehát gyököt vonunk 9ből az 3 tehát 3^2=9 és akkor már be is tudunk helyettesíteni

(16x+3)*(16x-3)=16x^2-9

Mert ha mindentagot mindentaggal... gondolom ezt nem kell magyarázni hogy jön ki.

25-x²

itt is hasonló a helyzet 5^2=25

(5+x)*(5-x)=25-x²

a másodikat most per pillanat nem jut eszembe hogyan kell megoldani, persze valahogy úgy kéne szorzattá alakítani, hogy a számlálóval ki lehessen ejteni a nevezőt, csak én mondjuk ilyennel érettségiben nem találkoztam még

harmadik favágó módszerrel bővítéssel

3/4y²+1/2y-5/y = ?? /*4y^2 * 2y

2y*3 + 1*4y^2 - 2*(-5) azt ennyi

2015. júl. 16. 03:23
 12/13 Tom Benko ***** válasza:
Menne,de bele sem tudsz kezdeni? Hát, nem lesz egy zsenge menet.
2015. júl. 16. 09:14
 13/13 Tom Benko ***** válasza:
@10: Aha, persze (nem).
2015. júl. 16. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!