Van joga a tanárnak arról faggatni a diákot, hogy milyen betegség miatt hiányzott?
Van joga. Neked meg van jogod nem elmondani.
Valószínűleg csak aggódik, érdeklődik, vagy esetleg nem biztos benne, hogy tényleg betegség miatt hiányoztál. Bár tényleg jobb lenne, ha nem az osztály előtt kérdezné meg.
Mostanában ebből is probléma van??
Mindenre a jogotokkal jöttök?
Miért nem volt probléma hosszú évtizedekig, ha megkérdezték a tanárok? Most meg miért ilyen öntudatos hirtelen minden kölyök?
Menjetek már a fenébe a jogaitokkal együtt.
Első vagyok, és véletlenül tanár. :-)
Emberből vagyok én is, tehát érdekel, hogy mi történik a diákjaimmal. Ha látom rajta, hogy nem szívesen mondja el, vagy az igazolás pecsétjéből következtetek rá, hogy pl nem náthája volt, hanem nőgyógyászati problémája, akkor négyszemközt kérdezek rá.
És persze a diáknak joga van nem elmondani, hogy mi baja volt. De ez még sohasem fordult elő velem, pedig nem két éve tanítok.
Hát én már csak azértis fennhangon kijelenteném, hogy "ha ennyire érdekli a tanárurat/nőt, akkor elárulom, hogy végigf0stam a fél éjszakát, hát ne tudja meg... Elmeséljem?"
Rögtön el fogja terelni a témát :D
Köszönöm szépen a válaszokat, még annak a gyönyörűségnek is, aki a kérdésre négy újabb kérdéssel felel, meg még hozzá egy oltással, amiben jól elküld a fenébe. Most jól megmondtad!
Hosszú évtizedekből meg tessék kikecmeregni, 2010-et írunk kedves hölgyem / uram. Tetszik, nem tetszik, el kell fogadni, hogy már rég más világot élünk, teljesen mást, mint 20-30 évvel ezelőtt. Sajnálom, hogy nekem kell felkapcsolni a lámpát.
További szép estét mindenkinek!
Attól, hogy 2010-et írunk, kedves gyerek, a gyerek még gyerek marad, és tisztelettel kellene lennie a szülei, tanárai, elöljárói iránt. Szemtelen gyerekek mindig voltak, csak akkor még nem a lovat adták alájuk, hanem egy taslit a nyakukba. Hidd el, nem elavult dolog a tisztelet.
Még itt a fórumon sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!