Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az első dolog ami eszetekbe...

Mi az első dolog ami eszetekbe jut a patológusról?

Figyelt kérdés

Kérlek, őszintén válaszoljatok, anélkül, hogy rákeresnétek a google-ban. Mivel foglalkozik, hogyan él, milyen emberek lehetnek? Kíváncsi vagyok, milyen elképzelések élnek a fejekben amikor előkerül a patológia / patológus fogalma.

(mindenkinek adok zöld kezet aki ír)

2015. jún. 28. 13:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kár, hogy a válaszok felét egy orvostanhallgató írta, ez így nem túl reprezentatív :) Kíváncsi lettem volna laikusok válaszaira.

Egyébként én harmadévben elég sokat rohangáltam patosz könyvvel a kezemben, és meglepően gyakran leszólítottak az emberek, hogy magyarázzam már el nekik, hogy mi is ez a patológia! Tényleg olyan ez, mint a CSI-ban? Vagy olyanok, mint a hentesek, akik bárddal csapkodják a halottakat? Meg ez mennyire perverz már

Néha vicces beszélgetése kerekedtek ki ezekből a kérdésekből :) Meg sokszor megkérdezik tőlem emberek, hogy milyen orvos akarok lenni, és amikor azt mondom, hogy patológus, egyből hátrahőkölnek. Még családon beül is :( Sajnos a legtöbb ember fejében a patológusokról tényleg az a kép él, hogy valami perverz emberek, akik állandóan csak hullákat boncolnak valami sötét, kicsempézett pincehelysében.

És ebben valamilyen szinten a klinikusok is hibásak, mert amikor eltávolítanak valamit a betegből, nem azt fogják mondani az illetőnek, hogy várják a patológus diagnózisát (merthogy ez negatív szuggesztió meg stb.), hanem csak annyit, hogy várjuk a szövettan eredményét. A betegeknek meg halvány lila gőzük nincs legtöbbször arról, hogy a szövettani diagnózist kik, hol és hogyan állítják fel.

Tehát a patológusról alkotott képet többnyire a Rex felügyelő, CSI stb. műsorok alapján alkotják maguknak, anélkül, hogy tudnák, valójában mit is tartalmaz egy patológus munkaköre.

2016. júl. 20. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!